Sandvik · Publicerad 27 okt 2021

Vill du vara med och skapa en internrevisionsavdelning i världsklass? Sandvik Materials Technology (SMT), som idag är ett affärsområde inom Sandvik, kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. Till den nya internrevisionsavdelningen söker vi nu en karriärsugen Internrevisor. Du kommer att rapportera till Head of Group Internal Audit och ingå i en avdelning om 4 personer.

Ansvarsområden:

Internrevisionerna baseras på koncernens riktlinjer och policyer för bolagsstyrning, riskhantering och intern kontroll avseende bland annat finansiell rapportering, efterlevnad av uppförandekoden och IT.

Som internrevisor arbetar du värdeskapande och nära verksamheten med en stöttande approach, där du finns till för att hjälpa verksamheten att förbättra deras processer och se till att de minskar sin riskexponering. Internrevisionens arbetsområde omfattar hela SMTs verksamhet, såväl produktions- och försäljningsenheter, som gruppfunktionerna, vilket innebär resor både i Sverige och utomlands. Internrevisionsfunktionen är oberoende och har två rapporteringslinjer - en till revisionskommittén och en till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planering och förberedelse inför revisionen, såsom ordna praktiska saker, samla in data, schemalägga intervjuer etc
  • Ansvara för egen förberedelse genom att skapa egen förståelse för de tilldelade processerna och riskerna etc
  • Leda intervjuer med processägare och ansvara för att genomföra revisionsförfarandet enligt metodiken
  • Dokumentering och rapportering av observationer
  • Skapa handlingsplaner och förbättringsprogram
  • Presentation av resultatet av granskningarna
  • Bidra aktivt till att vidareutveckla internrevisionsprocessen och metodiken
Kvalifikationer och erfarenhet:

Till rollen som Internrevisor söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi eller som ingenjör och som har minst 3 år erfarenhet av en liknande roll som internrevisor. En annan lämplig bakgrund kan vara externrevisor från någon konsultbyrå. Har du erfarenhet från tillverkningsindustrin ser vi det som meriterande. Annat som vi ser som positivt är om du har en CIA-certifiering, IT-intresse eller arbetat med automatisering av dataanalys. I övrigt kräver tjänsten mycket goda kunskaper i engelska och goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper:

För att trivas som Internrevisor behöver du vara relationsorienterad, ha stark kommunikativ förmåga och vara bra på att bygga nätverk. Här har man många kontaktytor, på olika nivåer och i olika kulturer, och man kommer därför ha nytta av att vara social och nyfiken, samtidigt som det är viktigt att ha hög integritet. Tjänsten innebär ca 30-40% resande.

Den vi söker är också driven och motiverad att hela tiden lära sig mer och leverera resultat. Eftersom avdelningen är under uppbyggnad är det viktigt att man har en lösningsorienterad attityd och höga ambitioner i sitt arbete. Arbetet som revisor är väldigt strukturerat och man hanterar väldigt mycket data, vilket också kräver en analytisk förmåga och att man är metodisk i sitt sätt att arbeta. Här får du som är öppen för förändring vara med på en spännande resa med goda utvecklingsmöjligheter!

Placeringsort: Stockholm eller Sandviken

Om Sandvik Materials Technology:

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18:e november 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Internrevisor", "Revisor"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga