Scandic · Publicerad 12 sept 2021

Hur tror du att ett framåtlutat och modernt SSC ser ut 2025? Vilka är arbetsuppgifterna för de ekonomer som arbetar där? Många intresserar sig för frågorna kring framtidens ekonomifunktion och här finns möjlighet för dig som vill du vara med och skapa en SSC funktion i tiden. Dessutom får du arbeta på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels som har de viktiga mångfalds- och hållbarhetsfrågor i fokus.

Som Processutvecklare på Scandic kommer ditt fokus vara utveckling och effektivisering av de ekonomiska processerna inom Shared Service Center (SSC) funktionen. Målet med arbetet är att minska och/eller förenkla den ibland administrativt tunga vardagen på hotellen, men också inom ekonomifunktionen. I rollen kommer du att rapportera till Shared Service Center Manager, Sverige.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Bidra till att optimera användningen av det nyligen implementerade Microsoft Dynamics 365
 • Kartlägga de ekonomiska processerna i dialog med hotellen och övriga kollegor
 • Utveckla, förenkla och kvalitetssäkra de ekonomiska processerna
 • Säkerställa kvalitativ support och service åt hotellen
 • Kommunicera löpande med interna funktioner inom Scandic Hotels Group för att lösa dagliga frågor såväl som större processfrågor
 • Delta och/eller aktivt driva olika projekt och initiativ relaterat till ekonomi
 • Följa upp progress (mål, tidplaner, mätetal, kostnader o dyl)
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och har gedigen erfarenhet av arbetet på en SSC funktion. Kanske har du tidigare kommit i kontakt med automatiserings-/ robotiseringsprojekt och gillar utrymmet mellan ekonomi och IT? Då är det ett stort plus och det är absolut nödvändigt att du har erfarenhet av Microsoft Dynamics 365, kanske också Power BI och/eller Adra. Ingen nackdel om du fått ansvar som Super-user i tidigare roller och gillar att ibland hänga med IT-avdelningen. Du är en fena på Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Som Processutvecklare behöver du trivas med att ha flera processer och dialoger i gång samtidigt. Självständighet och flexibilitet är nyckelord eftersom du kommer att arbeta både med att utforma nya arbetssätt och processer samtidigt som du periodvis bidrar på olika sätt i det dagliga arbetet. Du måste ha förmågan att involvera och få med dig övriga kollegor i förändringsarbetet och stötta där det behövs så du trivs i umgänget med andra. Som person är det viktigt att du har lätt för att se till helheten och vad som är bäst för de flesta. För att passa in i kulturen behöver man också vara prestigelös och kunna "kavla upp ärmarna" vid behov.

Som Processutvecklare på Scandic Hotels erbjuds du:
 • Möjlighet att få tid och utrymme att jobba med utveckling och förändringsarbete utan att försaka andra operativa sysslor.
 • Möjlighet att vara med och påverka och utveckla rollen baserat på de behov som uppkommer.
 • Ingå i ett positivt team med ett stor fokus på att underlätta vardagen för hotellen och ge god service till gästerna.
 • Få möjlighet att bygga kompetens inom nya områden och få möjlighet att dela med dig av dem till andra, och du behöver inte oroa dig för att sitta sysslolös.
Kort om Scandic Hotels:

Scandic är det största hotellföretaget i Norden med ett nätverk av omkring 280 hotell i sex länder, fördelat på cirka 58 000 hotellrum i drift eller under utveckling. Under 2019 uppgick nettoomsättningen till 19 miljarder kronor och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. Scandic är en pionjär inom CSR och majoriteten av våra hotell är certifierade enligt Nordic Ecolabels nya krav.

Läs mer på: www.scandichotelsgroup.se

Placering: Sveaplan/Norrtull i Stockholm City

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm 070 - 712 98 08 eller Ulrika Wallerman 070 - 166 08 60. Intervjuer och urval kommer att ske efter semesterperioden med start i början av augusti.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Processutvecklare, Process Developer, Process Development
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT, Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga