Schibsted · Publicerad 14 jan 2021

Om Schibsted och SMS

Schibsted, ett av Nordens ledande mediehus, har ett stort fokus på den digitalisering som sker i samhället. Vi vill förse våra användare med högkvalitativa journalistiska produkter och användarvänliga digitala tjänster som lever upp till vår mission "Empowering people in their daily life". På Schibsted är vi journalister, visionärer, entreprenörer och idéskapare. Vi gillar förändring och hoppas kunna göra världen lite bättre, och livet lite enklare för våra användare, läsare och kunder både idag och i framtiden.

Schibsted Marketing Services (SMS) är ett centralt bolag inom Schibsted Sverige där vi har samlat annonsaffären för Schibstedbolagen (Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Omni, Omni Ekonomi, Blocket, BytBil, Tv.nu, Klart, Godare)

Till SMS och till vårt Industry Team Bank & Försäkring söker vi nu en talang som vill bidra till den bästa kundupplevelsen i mediebranschen och som vill jobba med en kvalitativ och innovativ annonsaffär för kunder inom bank- och försäkringsmarknaden. I detta nu sker många spännande projekt och initiativ inom Schibsted för att säkerställa vår framtida tillväxt. Kom och utvecklas med oss!

Vill du bli en del av mitt Industry team Bank & Försäkring?

I teamet ingår 6 härliga medarbetare samt jag själv, Klas Eriksson som försäljningschef. Vårt uppdrag är att genom annonsaffären skapa affärsnytta för alla Schibsteds bolag som vi representerar. Vår ambition som team är att vi tillsammans alltid ska leverera de bästa lösningarna för våra partners. Viljan att vinna är ständigt närvarande. Under resans gång ser vi till att stötta och ge varandra energi. Men viktigast av allt - vi har väldigt kul ihop!

Att vara tillgänglig, lyhörd och stöttande är några delar som kännetecknar mig som ledare. Jag tror på stort eget ansvar där drivet att ständigt vilja lyckas och utvecklas är en given komponent. Du kommer gilla att vara en del av detta team om du är en person som är positiv och nyfiken, är en teamplayer, samt älskar att hålla en hög aktivitetsnivå.

Om rollen som Client Manager

Client Manager på SMS är en viktigt nyckelroll inom försäljning som ställer krav på projektledning både internt och externt mot kunder och byråer. Du är ytterst ansvarig för tillväxt på dina kunder och du har ett affärsmässigt förhållningssätt att utveckla dina kunder. Dels i kundens förståelse kring fördelarna av ett nära samarbete med Schibsted men också hur vi kan säkerställa kvalitativa kampanjer för att nå kundens målsättningar och KPI:er - med påvisad effekt!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Du har budget och tillväxtansvar för givna kunder
 • Du säkerställer strategisk och taktisk planering för givna kunder genom hela säljprocessen
 • Du omsätter dina kunders utmaningar till relevanta och kvalitativa medielösningar genom hela vår produktportfölj såsom, Display, Video, Print, Poddar, Social, Linjär TV (Godare), Influencers och Content för att nämna några områden
 • Du koordinerar och sammanställer vårt kundspecifika erbjudande och tar intern hjälp av produktspecialister för att säkerställa affären
 • Du är inlyssnande på branschens behov och hur Schibsted kan jobba med affärsutveckling eller kundanpassade lösningar
 • Du bidrar till intäktsmöjligheter genom att ta ut nya produktnyheter till kunder
 • Du tycker det är självklart att dela erfarenheter och även ta del av och omsätta best practice
 • Du tar ansvar för egen utveckling och kunskap inom media generellt
 • Du är bidragande till att skapa Sveriges bästa team- och säljkultur
Personlig profil

För att lyckas behöver du ha en passion för annonsaffären och för relationsbyggande försäljning. Du är mån om att underhålla ditt kundnätverk och är nyfiken på våra kunders vardag, trender och insikter samt har lätt att skapa bestående relationer oavsett sammanhang. Du är duktig på att koordinera och sammanställa kvalitativa medierekommendationer och har en förmåga att få med dig människor, vara välorganiserad och ta hem affären!

Övrigt:
 • Önskvärd bakgrund: Universitetsexamen eller annan relevant utbildning
 • Önskvärd bakgrund: Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet av annonsförsäljning
 • Meriterande: Jobbat med kunder inom bank- och försäkringsbranschen.
 • Meriterande: Jobbat med försäljning inom Video / TV
Vad kan vi erbjuda dig?

Vårt huvudkontor ligger mitt i City vid Kungsbron (Västra Järnvägsgatan 21) och där arbetar många drivna och kompetenta medarbetare med olika personligheter, kompetenser och erfarenheter.

SMS har under många år byggt ett starkt förtroende både internt och externt. Vi är en prisbelönt säljorganisation som vunnit "årets säljorganisation" på Stockholm Media Week flera år i rad. Ute hos våra kunder och byråer får vi höra ord som "digitalt i framkant", "hög service" och "transparenta". Internt av kollegor inom Schibsteds bolagen förekommer ord som "nyfikna", "höga krav", "kompetenta" .

Vill du senare gå vidare inom Schibsted så finns det många karriärmöjligheter både i Sverige och övriga Norden.

Vill du bli en del av detta team?

Skicka ett motiveringsbrev och ditt CV via vårt rekryteringssystem.

Sista ansökningsdag: 14/2 - Intervjuer sker löpande

Anställningsform: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna mars 2021

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Schibsted Marketing Services (SMS) är Schibsted 's säljorganisation i Sverige och Norge. I Sverige representerar vi Schibsted och alla de bolag som har en primär annonsaffär, nämligen Aftonbladet, Blocket, Klart.se, Omni, Omni Ekonomi, SvD och Tv.nu. SMSs vision är att skapa kundnytta och köpupplevelser i världsklass. Vår produktavdelning har branschledande kunskap inom content marketing, rörlig bild, print, mobilt och voice, samt den senaste annonstekniken.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 feb 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Key Account Manager

Inga fler liknande jobb tillgängliga