Schibsted · Publicerad 8 okt 2021

Vill du vara med och påvisa reklameffekt för våra kunder och partners samt ta fram morgondagens insikter? Då kan du vara vår Insight manager!

Vi driver den digitala utvecklingen

Schibsted Media Group, nordens ledande digitala mediekoncern, har en unik portfölj marknadsledande varumärken och vi på Schibsted Marketing Services (SMS) driver annonsaffären på Aftonbladet, Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Klart, tv.nu och Godare. Varje vecka når vi över åtta miljoner svenskar och har ett ekosystem med över 1,4 miljoner inloggade användare dagligen.

Arbetsuppgifter och ansvar:

I takt med vår starka position och vår ambition att växa, stärker vi på SMS upp Insight teamet med ytterligare en kollega. Som Insight Manager har du en central roll i att bidra till vår utveckling där effekt och insikter spelar en nyckelroll i våra kunders medieköp.
 • Du arbetar mot ett eller flera säljteam där du är go-to-person i alla insight-relaterade frågor
 • Du arbetar rådgivande internt såväl som externt mot kunder där du utifrån våra kunders mål med sina medieköp rekommenderar vad och hur kampanjer på Schibsteds sajter ska mätas och följas upp
 • Du analyserar och presenterar effektmätningar i kundmöten och trivs med att stå på scen
 • Du tar fram olika typer av målgruppsanalyser, konsument- och media-insikter som du sedan presenterar
Om teamet

Teamet består av sju smarta och drivna medarbetare där du blir en av ett flertal personer som jobbar med insikt och analys. I teamet har vi höga ambitioner, vi är inkluderande och stöttande mot varandra, vi arbetar självständigt och som ett vinnande team!

Vem tror vi att du är?

Vi ser att du har 3-5 års erfarenhet från att ha arbetat med medieanalys och konsumentinsikter där du har en stor nyfikenhet kring att följa konsumentbeteenden och utveckla dina kunskaper inom strategisk marknadsföring. Du är utåtriktad och kommersiell i ditt sätt att arbeta där du applicerar dina kunskaper som insight expert för att vara stöttande i att driva affären framåt tillsammans med kundansvarig.
 • Du är driven och van vid att arbeta proaktivt mot många stakeholders för att lyfta fram ditt arbete
 • Vi tror att du har erfarenhet från mediebyrå eller analysavdelning från undersökningsföretag
 • Det är en fördel om du läst någon form av enkätmetodik/statistik på högskolenivå
 • Vi ser att du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi/marknadsföring eller likvärdig
 • Du behärskar Excel, Keynote/PowerPoint eller liknande verktyg mycket väl
 • Du behärskar ett eller flera av de verktyg som används på mediemarknaden exempelvis Sesame/Orvesto, RM, MMS, enkätverktyg såsom Netigate, Tableau eller liknande program
Dessutom tror vi att du...
 • Gillar högt tempo och bjuder gärna på dig själv för att bidra till god stämning - vi är en säljorganisation som firar framgångar tillsammans!
 • För att trivas ser vi att du behöver vara nyfiken och utåtriktad och tycker om att vara i en miljö i ständig förändring. Det är viktigt att du har lätt för att skapa kontakt med människor, att du är prestigelös och har en hög servicekänsla.
Vårt erbjudande till dig:

Vi har bra förmåner såsom: flexibel arbetsplats, friskvårdsbidrag och fina kontor i centrala Stockholm. Vi älskar också vad vi gör och vi tror starkt på vår vision - empowering people in their daily life. En vardag på Schibsted präglas också av kompetenta, drivna och härliga kollegor vid din sida.

Empowering you!

Vi bryr oss om dig och fokuserar både på din personliga och professionella utveckling. Därför har vi skapat Schibsted Life, vårt friskvårdsinitiativ! Målet är att skapa en god arbetsmiljö där du kan växa både som professionell och privat person, känna dig engagerad i ditt arbete och tycka om att gå till jobbet varje dag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Schibsted is a family of digital brands with a strong Nordic position, and more than 5,000 employees. Millions of people interact with our companies every day through our leading online marketplaces such as FINN, Blocket, and Oikotie; world-class media houses including Aftenposten, VG, and Aftonbladet; and smart digital services such as Lendo. We also help new promising businesses grow. Our joint mission of empowering people in their daily lives is rooted in the values of our media heritage and a legacy of bold change. At our best, we are a fearless force for change in a society built on trust and transparency.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Säljsupport

Inga fler liknande jobb tillgängliga