Schibsted · Publicerad 10 juni 2021

Schibstedfamiljen med flertalet digitala varumärken och med en stark position på den nordiska marknaden söker nu nästa stjärna. Är du UX/UI designer och vill ta vår fantastiska vädertjänst Klart till en ny nivå? Då har du en möjlighet nu.

Klart är ett litet entreprenöriellt team som älskar väder. Klart har ambitionen att bygga Sveriges bästa vädertjänst. Vi söker nu efter vår nästa UX/UI designer som vill vara med på en spännande tillväxtresa. Har du en passion för UX, visuell design och att skapa tjänster som står ut och gör skillnad? Vill du ha kul på jobbet? Då är det här rollen för dig!

Det här är ditt blivande jobb

Som UX/UI designer på Klart är du ansvarig för användarupplevelsen och den slutliga designen. Du översätter användarnas behov och affärsmöjligheter till implementerbar design och unik användarupplevelse. Du arbetar med user research, konceptutveckling, design, implementation och uppföljning. I rollen analyserar och utvärderar du nya features för produkten samt arbetar för att förbättra befintliga lösningar. Du är en nyckelspelare i teamet och spelar en viktig roll i att sätta Klarts prioriteringar och riktningen i produktutvecklingen.

På Klart har vi en stor passion för det vi gör, vi brinner för vår produkt och strävar ständigt efter att leverera den bästa vädertjänsten åt våra användare. Då vi är ett litet team så betyder det korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka riktningen för vår produkt. Du arbetar i en snabbfotad miljö och arbetar självständigt. Du arbetar nära VD, Produktägare, Tech Lead, Utvecklare, Marketing Manager och Meteorolog.

Klart ingår i Schibstedkoncernen med många välkända varumärken, där Aftonbladet och Blocket är några. Det finns här ett stort nätverk av andra UX designers i huset att dela erfarenheter med.

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat med UX design i minst två år. Du har goda kunskaper inom user research (intervjuer, enkäter, användartester etc) och du har förståelse för värdet av datadrivet UX-arbete. Eftersom du är ansvarig för den slutliga designen är du även bekväm med att arbeta i visualiserings- och prototypverktyg. Klart är idag en annonsfinansierade tjänst, vilket du tycker är spännande utmaning och du gillar att hitta nya kreativa sätt att förena annonsering med användarupplevelse.

Som person är du flexibel, öppen för förändring och bra på att kommunicera. Hos oss finns stort utrymme att påverka - såväl nya idéer och arbetsmetoder välkomnas. Eftersom vi är ett litet ödmjukt team som arbetar tätt tillsammans så söker vi dig att du är en prestigelös person som är villig att ta dig an stora som små uppgifter men även hjälpa en kollega om så behövs. Allt för att vi tillsammans ska bygga framtidens vädertjänst! För att vara aktuell för denna tjänst ser vi att du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska. Det är extra meriterande om du tidigare har arbetat med digitala konsumentprodukter och tjänster.

Är du intresserad?

Intervjuer sker löpande, tveka inte att höra av dig om du vill bli en del av vårt fantastiska team. Vi ser fram emot din ansökan.

Vid frågor, vänligen kontakta Helen Orselius, tillförordnad VD, på tel. +46725077484 eller via mail till helen.orselius@schibsted.com.

Om Klart

Klart är Sveriges största kommersiella vädertjänst med över 1 miljon användare i veckan, trafik som dubblas under sommarmånaderna. Vi erbjuder mer än bara väderprognoser - du kan exempelvis jämföra väder med andra vädertjänster, kolla pollenprognosen, se hur vädret blir på din bad- och skidort samt förkovra dig om väderrelaterade ämnen genom vårt innehåll.

Klart är ett fristående bolag inom mediekoncernen Schibsted med systerbolag såsom Aftonbladet, Blocket, tv.nu, Svenska Dagbladet, Lendo och fler. Vi sitter tillsammans med andra Schibstedbolag på Kungsbron i centrala Stockholm. Vi erbjuder många förmåner såsom stor utbud med interna utbildningar och digitala utbildningar genom LinkedIn Learning, flexibla arbetstider, Macbook och friskvårdsbidrag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Schibsted is a family of digital brands with a strong Nordic position, and more than 5,000 employees. Millions of people interact with our companies every day through our leading online marketplaces such as FINN, Blocket, and Oikotie; world-class media houses including Aftenposten, VG, and Aftonbladet; and smart digital services such as Lendo. We also help new promising businesses grow. Our joint mission of empowering people in their daily lives is rooted in the values of our media heritage and a legacy of bold change. At our best, we are a fearless force for change in a society built on trust and transparency.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
UX & Webbdesign

Inga fler liknande jobb tillgängliga