Schneider Electric Sverige AB · Publicerad 27 sept 2021

OM ROLLEN
Vill du vara med och utveckla och stärka upp affärsområdet för Process Automation hos Schneider Electric, marknadsledande aktör inom sin sektor? Vi rekryterar nu en teknisk säljkonsult som kommer arbeta framförallt inom Norden och Baltic men som även har möjlighet att supportera övriga områden inom vårt cluster (Northern Europe & Sub Saharan Africa).

Rollen kan lättast beskrivas som en hybrid av en teknisk specialist och en affärsdriven säljare. I rollen kommer du att arbeta nära kundansvarig säljare där du är den tekniska experten, dvs du översätter kundernas affärs- och funktionskrav krav och tar fram de tekniska lösningar som på bästa sätt uppfyller kundens behov. Din affärsförmåga kommer till uttryck när du på ett övertygande och pedagogiskt sätt kan sälja in de tekniska lösningarna såväl internt till oss som till kund. Du kommunicerar löpande med våra globala tekniska experter inom företaget. Som teknisk säljkonsult arbetar du även nära Försäljningschefen kring t ex strategiska och strukturella frågor för affärsområdets framdrift.

Utifrån att organisationen befinner sig i en tillväxt och stark utvecklingsfas så behöver du ha ett stort mod att kunna ifrågasätta exempelvis gamla sanningar i syfte att hitta nya vägar framåt. Att kunna kommunicera en övertygande vision och inspirera och motivera kunder såväl som interna team kommer att bli en framgångsfaktor. Dina viktigaste ansvarsområden kan sammanställas enligt nedan:
  • Utveckla kundrelationer tillsammans med säljarna
  • Ta in information, analysera och utforma och presentera tekniska lösningar för process automatisering
  • Vara ansvarig för att ta fram lösningar och arkitekturer
  • Hantera det tekniska gränssnittet mellan försäljning, anbudsteam och leveransorganisationen.
  • Vara kommersiellt medveten, kunna utveckla och hjälpa till med försäljningsstrategier, prissättning och marknadsanalys
DINA KOMPETENSER
Du har arbetat med greenfield- och brownfield-processkontrollösningar med god kunskap av kontroll och process säkerhetssystem, gärna Foxboro DCS, Triconex Safety och Modicon PLC (men inte exklusivt). Vi tror att du är uppdaterad kring nya lanseringar inom Process Automation, och cybersäkerhet. Du är skicklig på att presentera tekniska lösningar på ett lättförståeligt och vinnande sätt. Självfallet är du passionerad för ditt yrkesområde och van vid att jobba såväl självständigt som i team.

DIN BAKGRUND/PROFIL
  • Nuvarande teknisk expert inom automation- och process säkerhetssystem.
  • Starkt affärsorienterad med strategiskt tänk och fokus på kunden och kundnytta.
  • Du har antagligen en akademisk utbildning inom teknik med affärsinriktning
  • Erfarenhet av att verka inom en matrisorganisation i ett större företag
  • Du är van att arbeta med engelska som förstaspråk i både tal och skrift
VAD VI KAN ERBJUDA DIG

Schneider Electric är ett internationellt, dynamiskt och ansvarsfullt företag som främjar utvecklingen för människor runt om i världen. Varje dag ger vi anställda möjlighet att uppnå mer och uppleva spännande karriärer. Förutom konkurrenskraftiga villkor och möjligheten att få vara en viktig pusselbit i ett av världens ledande företag inom bland annat processautomation så är vi stolta att ha blivit utnämnda som en av de 25 bästa arbetsgivarna enligt LinkedIn.

Vi kommer att påbörja urvalet för denna tjänst vecka 32.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Christopher Thorstrand på SalesOnly, 073 521 65 89. Alla inledande intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med fysiska möten med Schneider Electric innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga