Sharper · Publicerad 29 dec 2020

Om företaget:

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande grossist inom VVS, Mark & VA, Industri, Fastighet, Kyla samt Verktyg och Förbrukningsvaror, med en omsättning som uppgår till 8 Mdr SEK. Sedan 2004 ägs Dahl Sverige av Saint-Gobain, en av Europas ledande industrikoncerner med verksamhet i ett femtiotal länder.

Läs mer på www.dahl.se

Att arbeta på Dahl innebär stor variation och möjlighet att få vara det stora bolagets trygghet och stabilitet samtidigt som du upplever effektiviteten och entreprenörsandan av det lilla bolaget. Dahl är med sina återkommande utmärkelser av "Årets karriärföretag" en attraktiv arbetsplats för medarbetare över hela landet.

Dina arbetsuppgifter:

Dahl står inför en spännande utvecklingsfas inom digitala affärer och söker nu därför en EDI-ansvarig som skall strukturera upp Dahls kunderbjudande. Som ansvarig för denna del av verksamheten erbjuds du en central roll i bolagets utveckling. Du kommer ansvara för utvecklingen av EDI-lösningar i nära samarbete med Dahls sälj- och IT-avdelning.

Du kommer vara bryggan mellan säljavdelningen och IT-avdelningen och ha en viktig roll i att kommunikationen mellan de båda avdelningarna går fram och tolkas på rätt sätt. Vidare kommer du att agera kravställare gentemot IT för utvecklingsprojekt.

Som EDI-ansvarig rapporterar till Chef för Digitala Affärer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Omvärldsanalys med fokus på trender och möjligheter för kund-EDI samt annan elektronisk kommunikation mot kund, ex APIer.
  • Årligen ta fram och/eller uppdatera strategi för Kund EDI & APIer och förankra den med chefen för digitala affärer samt delar av företagsledning.
  • Nära kontakt med kunder, sälj- och marknadsavdelningen för att fånga upp önskemål och behov.
  • Stöd och utbildning till säljavdelningen i både kundärenden (nyupplägg & ändringar) och i en konsultativ roll direkt mot kund
  • Funktionell kravställning och övergripande projektledning. Nära samarbete med IT-avdelningen (står för den tekniska projektledningen) och konsulter.
Din profil:

Vi söker dig som har jobbat med EDI i minst fem år och nu vill ta nästa steg i karriären. Du är van vid att jobba serviceinriktat med många olika kontaktytor samt talar och skriver både svenska och engelska flytande. Har du universitetsutbildning inom systemvetenskap eller annan teknisk utbildning samt erfarenhet av projektledning ser vi det som meriterande.

Som person är du supporterande och operativt lagd samtidigt som du har en god analytisk förmåga. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och drivs av att överträffa resultatmål. Du trivs med att arbeta självständigt och driva egna projekt.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Dahl med konsult- och rekryteringsföretaget Sharper. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer 08-612 04 90. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

Sharper är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserade på chefs- och specialistroller. Sharper ingår i koncernen The Soft Skills Family och är verksamma inom Sales & Marketing, Finance, Supply Chain samt Office & HR.

Vi på Sharper tycker att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. Vill du veta vilka soft skills som just du har och hur du kan använda dessa på bästa sätt?

I samband med att du skickar i din ansökan får du möjlighet att svara på ett frågeformulär från Psycruit gällande dina soft skills. Formuläret tar ca 10 minuter att utföra och efter du besvarat frågorna kommer du få en feedbackrapport mejlad till dig som ingående belyser dina soft skills. Rapporten kan du sedan använda för personlig och professionell vidareutveckling.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SHARPER SWEDEN AB

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga