Sharper · Publicerad 13 feb

Om företaget:

Capgemini är ett franskt Management- och IT-konsultbolag som ägs av Cap Gemini S.A. Företaget är ett av världens största konsultbolag inom management och IT och har ca 180 000 anställda världen över, varav cirka 2 000 i Sverige.

De sitter i moderna lokaler centralt på Kungsholmen. Till mobility-teamet på HR-avdelningen söker de nu en Mobility Consultant med fokus på skattefrågor. De är öppna både för konsultupplägg och rekrytering.

Dina arbetsuppgifter:

I rollen som Mobility Consultant kommer ditt huvudsakliga fokus vara skattefrågor, deklarationer och socialförsäkringen. Du kommer även utföra uträkningar av löner i olika valutor varför Excel är ett välanvänt arbetsverktyg. Vidare behöver du ha viss förståelse för hur arbetet koordineras när medarbetare ska arbeta i andra länder samt när personer från olika länder ska arbeta i Sverige. Du kommer exempelvis ha kontakt med myndigheter såsom Migrationsverket, Försäkringskassan och Skatteverket, främst i Sverige och Norge men även globalt. Syftet är att säkerställa att alla tillstånd, förmåner, boende mm är i ordning inför arbete i ett annat land. Du arbetar frekvent mot deadlines för att säkerställa att skatter inbetalas i tid.

Du rapporterar till Head of Mobility.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Shadow payroll (skugglöner) och deklarationer
  • Administrera alla delar som krävs för att kunna påbörja en trygg anställning utomlands
  • Kontakt med myndigheter
  • Koordinera kontakt med värdländer
Din profil:

Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet av skattefrågor kopplat till global mobility. Krav för tjänsten är kandidatexamen inom relevant område, flytande svenska och engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet, företrädesvis Excel. Du har god förståelse för hur det svenska och nordiska systemet fungerar avseende arbetsmarknad och skattesystem.

Meriterande för tjänsten är kunskaper i programmet Assignment pro.

Vidare är du analytisk, har god kommunikativ förmåga och trivs med att jobba i ett högt tempo med engagerade och dedikerade kollegor från olika delar av världen.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Josefine Wrannvik på telefonnummer +46 (0) 70 729 87 35. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss
Sharper är ett nordiskt konsult- och rekryteringsbolag specialiserade på kvalificerat urval av specialistpositioner samt ledande befattningar. Sharper ingår i koncernen The Creativity Family Oy som grundades i Finland 2005. Sharper är verksamma inom Sales & Marketing, Finance, Engineering & Supply chain samt Back office & HR.

Följ oss gärna på LinkedIn Sharper Sweden

Sökord: Mobility, HR, Human resources, Taxes, Imigration, Accomodation, Compensation models, Outbound, Social security, Taxation, Relocation, Skatter, Beskattning, Utlandsflytt, Visum, Resekonsult.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SHARPER SWEDEN AB

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi, Juridik
Underkategori
Skatt