Sigma Recruit · Publicerad 15 nov

Vill du vara med och påverka
utifrån koncerngemensamma system på banken?


I rollen som lösningsarkitekt kommer du att vara engagerad i ett antal olika projekt som kopplar till filhantering och informationshantering. Du arbetar tätt tillsammans med säkerhetsavdelningen och de centrala arkitekterna på koncernnivå samt driver lösningar i dialog med verksamheten. I rollen kommer du att identifiera, rekommendera och dokumentera kostnadseffektiva och långsiktigt hållbara IT-lösningar. Du interagerar med andra arkitektområden och kommer att ingå i en grupp med andra lösningsarkitekter.

Utvecklas du, utvecklas banken – här har du möjlighet att påverka utvecklingen för både dig själv och banken i rollen som arkitekt!

VEM ÄR DU?

Du har goda kunskaper inom arkitektur och lösningsdesign med fokus på systemintegrationer, dvs du har ett övergripande perspektiv i hur lösningsarkitekturen är sammankopplad till andra områden och till arkitekturen i stort. Vetskap om protokoll som t.ex. FTP, SFTP och FTPS är fördelaktigt liksom erfarenhet av säkerhet relaterat till integrationer, informations- och filöverföringar. Du har en akademisk utbildning i botten inom systemvetenskap eller civilingenjör alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

DIN VARDAG

I din roll ansvarar du för att identifiera, rekommendera och dokumentera kostnadseffektiva och långsiktigt hållbara IT-lösningar. Du kommer att delta i projekt samt förvaltningsuppdrag som är kopplade till lösningsarkitektur. Som arkitekt kommer du tidigt in i utredningar där du kommer att driva den lösning som du ser är mest värdefull relaterat till behov och krav utifrån den dialog du kontinuerligt har med verksamheten.

Dialog förs kontinuerligt med både koncernarkitektur och andra arkitekturområden där du agerar aktivt i arkitekturråd och arkitekturnätverk inom banken. I rollen kommer du att bredda och vidareutveckla dina kunskaper inom filhantering. Arbetet inkluderar systemintegrationer och du kommer att vid tillfällen fördjupa dig i teknik gällande exempelvis nyckel- och certifikathantering samt kryptering, vilket är länkat till säkerhetsaspekter.
Dialogen med säkerhetsavdelningen blir då central i att trygga lösningar som är optimala ur en säkerhetssynpunkt. Du kommer att ingå i en grupp om andra lösningsarkitekter, vilken nu byggs upp inom sektionen.

DIN ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Recruit. Detta är en fast tjänst med anställning hos Handelsbanken i Stockholm. Registrera din ansökan via www.uptrail-länk här. så snart du kan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket kan betyda att rekryteringen kan avslutas innan ansökningstiden gått ut. Vid frågor om rollen kontakta gärna rekryteringskonsult
Kristin Burrescia på kristin.burrescia@sigma.se eller 070-247 20 01 alt. Jenny Holmberg på jenny.holmberg@sigma.se på 070-370 67
84.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Handelsbanken är Nordens mest internationella bank. Att vi har över 400 kontor i Sverige och bankkontor i runt 20 länder i världen gör oss också mer tillgängliga än någon annan bank i Norden.

Grundstenen hos oss är bankkontoret. Den absoluta nyckeln till vår utveckling och lyckade resultat är dock våra medarbetare. Hos oss tar du egna initiativ, eget ansvar och fattar egna beslut. Du är med och påverkar både verksamheten och din utveckling.
Utvecklas du, utvecklas banken.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 dec
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur
Kontakt
Mejla Jenny Holmberg

Inga fler liknande jobb tillgängliga