Sigma · Publicerad 18 jan

Handelsbanken utvecklar området för API management och OpenBanking, dit de nu söker en integrationsspecialist till Stockholm. I rollen kommer du vara en central del i banken och få möjligheten att påverka och bygga upp API plattformen. Som integrationsspecialist inom API management har du ett nära samarbete med olika delar av verksamheten och kommer kommunicera till såväl interna som externa parter. Du får arbeta i en stor organisation med ett öppet klimat och goda utvecklingsmöjligheter.

DIN VARDAG

Det nya banktjänstdirektivet PSD2 innebär öppenhet gällande information och transaktioner till externa aktörer då bankerna inte längre har monopol på sina kunders betaltjänster och kontoinformation. Handelsbanken behöver nu förstärka området för API management och OpenBanking med fokus på nya globala tekniska lösningar och det digitala mötet med kunden. Som integrationsspecialist kommer du att ansvara för API:erna och ha en central roll i banken. Du får vara med och bygga upp den nya plattformen genom att skapa struktur, design, sätta upp policys och säkerhetsregelverk samt sköta dokumentation kring API:erna. Det kommer att vara stort fokus på kommunikation mellan de olika delarna av verksamheten samt externa parter som vill använda sig av Handelsbankens API:er. I rollen kommer du att arbeta med konfiguration, livscykelhantering, CM och med att publicera API:er. Du kommer att arbeta med systemet i ett nära samarbete bankens javautvecklare, arkitekter och verksamhetsanalytiker och vara länken mellan IT och verksamhet.

VEM ÄR DU?

Som integrationsspecialist inom API management har du erfarenhet av att jobba med utveckling av API:er eller API management system,
JavaScript och Swagger samt har stor förståelse för hela kedjan inom test och automatisering. Du trivs i en flexibel och kommunikativ miljö där du bidrar med nya idéer, hittar nya lösningar och tar ansvar för genomförandet. Som person är du ordningsam, prestigelös och trivs i en mer ledande roll. Du har förståelse för affärens flexibilitet och kan samarbeta och kommunicera med olika parter både intern och extern.

DIN ANSÖKAN

I den här rekryteringen samarbetar vi med
Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristin Mörth på mobilnummer 073 568 60 17 eller Jenny Holmberg på mobilnummer 070
370 76 04.
Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så sök nu!

OM HANDELSBANKEN

Handelsbanken är Nordens mest internationella bank. Att vi har över 400 kontor i Sverige och bankkontor i runt 20 länder i världen gör oss också mer tillgängliga än någon annan bank i Norden.

Grundstenen hos oss är bankkontoret. Den absoluta nyckeln till vår utveckling och lyckade resultat är dock våra medarbetare. Hos oss tar du egna initiativ, eget ansvar och fattar egna beslut. Du är med och påverkar både verksamheten och din utveckling. Utvecklas du, utvecklas banken. Handelsbanken är en trygg arbetsgivare med goda villkor för sina anställda och en sund syn på work life-balance.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är sprungna ur Sigma, har passion för IT med spets inom strategisk rekrytering. Digitaliseringen förändrar världen runt omkring oss, ställer nya krav på företag och skapar nya kompetenser.

Vi använder vår IT-bakgrund för att forma framtidens roller för morgondagens företag. Vi är med våra kunder och kandidater hela vägen och vårt mål är att leverera långsiktiga lösningar. När uppdraget är avslutat, det är då resan börjar.

Alla rekryteringskonsulter på Sigma Recruit har digitaliseringen i ryggraden med spetskompetens inom Tech, Finance, Commercial, Executive och HR. Det är vårt sätt att skapa utveckling och tillväxt för dig och ditt företag.

Sigma har i över 30 år varit en viktig del av det svenska IT-undret. När den snabba utvecklingen gjorde att Sverige behövde en rekryteringsspecialist med en stark IT-plattform i botten startades Sigma Recruit. Sedan dess har vi hjälpt våra kunder skapa vinnande team med digitalisering i centrum.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga