Sigma · Publicerad 14 feb

Om Handelsbanken:
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i fler än 20 länder.

Ecster är en del av Handelsbankens digitala satsning och en del av Handelsbankenkoncernen. Ecster samarbetar med tusentals säljföretag över hela Sverige och erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik riktat mot både säljföretag och konsumenter.

Nu söker Handelsbanken en Java Lead Developer med fokus på backend till en avdelning som stödjer Ecsters affär med IT-utveckling. Avdelningen som arbetar med IT-utveckling är ett glatt gäng som brinner för att utveckla denna nya digitala satsning i Handelsbanken. Ecsters verksamhet är belägen i moderna lokaler i Glashuset, Slussen.

Tjänsten erbjuder:
Ecster står inför en spännande resa och vi söker därför någon som vill utvecklas och axla rollen som Java Lead Developer med fokus på backend. Du kommer att få vara med och påverka teknikval samtidigt som du kommer att vidareutveckla Ecsters tjänster. Ecster gör omfattande investeringar i den tekniska plattformen, man står bland annat i begrepp med att börja arbeta med microservices och continuous deployment.

Om rollen:
I rollen som Java Lead Developer kommer du att arbeta med att ta fram och vidareutveckla digitala tjänster för både handlare och kund. Det innebär utveckling av allt från affärslager, databas och applikationsarkitektur i Ecsters publika API.

Du kommer att vara en del i ett team som arbetar agilt med både nyutveckling och dagliga produktionsärenden. Det är såväl kortare som längre insatser, och utvecklingen sker i nära dialog med representanter från verksamheten.

Utöver att arbeta hands on med javautveckling förväntas du i egenskap av Lead Developer att stötta och hjälpa medarbetarna i teamet samt hjälpa till att driva arbetet framåt. Du kommer att ingå i olika teknikforum och vara med att påverka teknikval samt lösningsarkitektur. Du förväntas att ta ett stort ansvar samt att komma med innovativa idéer.

Mer konkret innebär rollen bland annat följande arbetsuppgifter:
 • Aktivt arbeta hands on med systemutveckling med fokus på backend Java, och utveckla nya digitala tjänster för både återförsäljare och konsumenter.
 • Arbeta tillsammans med verksamheten i tvärfunktionella team för att lösa uppgifterna man står inför.
 • Delta i teknikforum och förankra teknikval inom teamet.
 • Samarbeta med ansvarig arkitekt och bidra med input i utformningen av arkitektur och lösning.
 • Arbeta med införandet av nya tekniska lösningar såsom att bidra i uppbyggnaden av microservices och införandet av continuous deployment.
 • Hjälpa och coacha de andra utvecklarna i teamet och vara ett stöd i utvecklingsprocessen.
 • Arbeta tillsammans med testare och bygga automatiserade tester.
 • Säkerställa att den tekniska dokumentationen hålls uppdaterad.
Tjänsten är på heltid och är placerad på Ecsters kontor i centrala Stockholm.

Kvalifikationer:
För att passa i rollen tror vi att du är driven, utåtriktad och kommunikativ samt att du gillar att arbeta i team. Du vill utveckla kvalitativa lösningar till affärskritiska system med höga krav på tillgänglighet och säkerhet.

Mer konkret tror vi att du har:
 • Ca 5 års erfarenhet av systemutveckling inom Java och Java EE med fokus på backend.
 • Förståelse för tjänsteorienterad arkitektur.
 • Förståelse för SQL och databasmodellering.
 • Erfarenhet av agila metoder.
 • Intresse för hela utvecklingsprocessen.
Det är starkt meriterande om du tidigare har implementerat microservices, har erfarenhet av testdriven utveckling (TDD) och/eller automatiserade tester. Det är också meriterande om du har erfarenhet av BankID och har arbetat inom e-handel eller med betallösningar.

Utöver ovanstående behöver du kunna tala och skriva såväl svenska som engelska obehindrat.

Ansökan:
I denna rekrytering har Handelsbanken valt att samarbeta med Sigma Resources. Om du känner att ovanstående stämmer väl in på dina professionella ambitioner är du välkommen att skicka din ansökan innehållandes CV och personligt brev.

Frågor kring tjänsten riktas till Rebecka Ekberg på rebecka.ekberg@sigma.se alternativt 070-660 21 22. Tjänsten ska tillsättas snarast möjligt och ansökningar hanteras löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga