Sigma · Publicerad Idag 00:00

Om Handelsbanken:
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Vi på Sigma Young Talent har fått förtroendet att hjälpa till med rekryteringen till Handelsbanken och vi söker nu en junior systemspecialist till det team som jobbar med bankens valutahandelssystem. Missa inte din chans att bli en av Handelsbankens nya stjärnor! Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten erbjuder:
I denna tjänst får du en möjlighet att komma in i bank- och finansbranschen och lära dig mer om en av Handelsbankens mest strategiska plattformar. Du kommer att kunna bredda och fördjupa din tekniska kompetens, och bygga ett brett kontaktnät inom banken. Du kommer att få både utbildning och stöttning av kollegor och kommer på sikt att kunna få ta mer ansvar. Vidare arbetar Handelsbanken aktivt med individuella handlingsplaner för att främja såväl professionell som personliga utveckling. Du skapar därmed själv en mycket bra grund för fortsatta kvalificerade och intressanta arbetsuppgifter inom koncernen.

Om tjänsten:
Utvecklingsområdet CDMF inom Handelsbanken IT ansvarar för utveckling och förvaltning av bankens Front Office-system för värdepappers-, ränte- och valutahandel mot Capital Markets samt system mot centrala treasury. Totalt förvaltar man ett trettiotal system, både köpta och egenutvecklade.

I denna roll som systemspecialist kommer du att jobba med bankens valutahandelssystem och övervakningssystem, FX. Systemet är ett köpt standardsystem som anpassats för bankens verksamhet. Systemet körs på en Linux-plattform och utvecklingen sker i antingen java, .Net eller Python. Fokus i tjänsten är förvaltning av den tekniska plattformen.

Du kommer att ha en central roll med många kontaktytor och det är viktigt att du har en förmåga att koordinera ditt och andras arbete. I arbetet ingår bland annat leverantörskontakter, paketering samt test av nya patchar och releaser från leverantören. Du kommer också att få jobba med uppsättning av bland annat test- respektive driftmiljöer och beställa dessa från Handelsbankens infrastrukturenheter. Vidare kommer du att arbeta i nära dialog med representanter från verksamheten för att kunna tillhandahålla ett systemstöd av hög kvalité.

Under hösten och våren kommer nya system att inhandlas och implementeras för att lösa nya regelverkskrav och du kommer även att få vara delaktig i dessa implementationer.

Tjänsten är på heltid och är placerad på Blasieholmen i Stockholm. I tjänsten ingår på sikt beredskap.

Kvalifikationer:
Vi tror att du har en eftergymnasial IT-utbildning och att du har ett brinnande intresse för IT samtidigt som du ser bank- och finansbranschen som intressant. Som person är du framåtlutad och kommunikativ, har en förmåga att driva förändring och gillar att arbeta i en roll där tempot är högt och där arbetsuppgifterna snabbt kan förändras.

De tekniska kvalifikationerna som tjänsten kräver är följande:
  • Kunskaper inom Linux (gärna RedHat)
  • Systemtänk och en förståelse för IT-infrastruktur (servers, brandväggar, nätverk)
  • Grundläggande programmeringsförståelse (t ex inom java, .Net eller Python)
Vidare kräver tjänsten att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?
Tycker du att tjänsten låter intressant och tror att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Rebecka Ekberg på maria.sahlin@sigma.se alternativt 070-2065216.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Kontakt
Mejla maria_sahlin