Sigma · Publicerad Igår 00:00

Om Handelsbanken:

Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Vi på Sigma Young Talent har fått förtroendet att hjälpa till med rekryteringen till Handelsbanken och vi söker nu en junior javautvecklare och applikationsförvaltare! Missa inte din chans att bli en av Handelsbankens nya stjärnor! Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten erbjuder:

I denna tjänst får du en möjlighet att komma in i bank- och finansbranschen och lära dig mer om en av Handelsbankens mest strategiska plattformar. Du kommer att kunna bredda och fördjupa din tekniska kompetens, och bygga ett brett kontaktnät inom banken. Du kommer att få både utbildning och stöttning av kollegor och kommer på sikt att kunna få ta mer ansvar. Vidare arbetar Handelsbanken aktivt med individuella handlingsplaner för att främja såväl professionell som personliga utveckling. Du skapar därmed själv en mycket bra grund för fortsatta kvalificerade och intressanta arbetsuppgifter inom koncernen.

Om tjänsten:

Utvecklingsområdet CDMF inom Handelsbanken IT ansvarar för utveckling och förvaltning av bankens Front Office-system för värdepappers-, ränte- och valutahandel mot Capital Markets samt system mot centrala treasury. Totalt förvaltar man ett trettiotal system, både köpta och egenutvecklade.

I rollen som javautvecklare och applikationsförvaltare kommer du att få arbeta med Handelsbankens värdepapperslånesystem. Systemet är ett köpt standardsystem som implementerades i oktober 2012 och som hanterar värdepapperslån och säkerheter. Det köpta systemet har kompletterats med egna anpassningar och ett antal egenutvecklade gränssnitt.

Systemet körs på Linux (RedHat) och utvecklingen sker i Java och SQL (Oracle). Fokus i rollen är på både utveckling och förvaltning, samt också på den tekniska plattformen bakom applikationen. Vad gäller utvecklingen som innefattas så är det i huvudsak mot systemets backend. Gällande applikationsförvaltningen förväntas du hjälpa till med installation och test av patchar, databas- och filhantering samt annan löpande förvaltning.

Arbetet innebär kontakt med olika representanter från verksamheten och du kommer att få möjlighet att delta i flera spännande projekt. Rollen innebär även leverantörskontakter med Handelsbankens engelska systemleverantör.

CDMF arbetar mot ett expansivt område inom vilket det pågår ett stort antal projekt och uppdrag, drivna dels av olika regelverk och dels av affärsutveckling. Verksamhetsområdet ger stora möjligheter att utveckla både IT- och verksamhetskompetens.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och ska tillsättas snarast.

Kvalifikationer:

Vi tror att du är en utbildad systemvetare eller civilingenjör och att du har ett brinnande intresse för IT, samtidigt som du ser bank- och finansbranschen som intressant. Som person är du driven och kommunikativ, och gillar att arbeta i en roll där tempot är högt och där arbetsuppgifterna snabbt kan förändras. Vi tror också att du uppskattar att arbeta i team och att du gärna delar med dig av dina kunskaper.

De tekniska kvalifikationerna som tjänsten kräver är följande:
  • Kunskaper inom javautveckling (Java SE)
  • Grundläggande kunskaper inom Linux (gärna RedHat)
  • Förståelse för SQL-databaser
Vidare kräver tjänsten att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?

Tycker du att tjänsten låter intressant och att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och intervjuer sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 dec
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Kontakt
Mejla maria_sahlin

Inga fler liknande jobb tillgängliga