Silex Microsystems · Publicerad Idag 00:00

Vill du arbeta som konstruktör i en högteknologisk produktionsmiljö?
Nu behöver vi ytterligare en medarbetare till Silex Microsystems!

Rollen passar dig som vill vara en del av ett företag i teknikens absoluta frontlinje med både interna och externa kontakter.

Sista ansökningsdag är 22:a oktober, men urvalet av kandidater sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Silex Microsystems erbjuder en inspirerande högteknologisk miljö med mycket kompetenta medarbetare och är ett ledande företag inom sitt område.

Som konstruktörr arbetar du parallellt med projektledarna med att möta kundernas behov och guidar kunderna till den bästa tekniska lösningen. Du är delaktig i utvecklingsprojekt från start till leverans där du har ansvar för CAD-arbetet under hela projektet. Det är en roll där du förväntas kunna hitta lösningar och göra bedömningar gällande funktion och rimlighet själv och i samarbete med andra funktioner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Granska designfiler från och iterera med kund för att anpassa kundens design till Silex tillverkningsprocess och designregler.
  • Färdigställa chiplayout i CAD (Tanner L-Edit) samt anpassa och vid behov ta fram nya teststrukturer för monitorering av tillverkningsprocessen och sluttest.
  • Bereda CAD-underlag för, och beställa fotomasker samt planera och följa upp beställning för att säkerställa att rätt masker levereras i rätt tid.
  • Svara för designrelaterade frågor mot kund och internt.
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med en examen i Teknisk fysik, elektronik, mekanik eller liknande. Några års erfarenhet av arbete med liknande högteknologisk utveckling eller kännedom om MEMS-teknik är meriterande.

Som person är du driven och självständig med ett fokus på teknisk problemlösning. Du har lätt att ta in komplex teknisk information och är strukturerad. För att lyckas i rollen behöver du logiskt tänkande i många led, vara effektiv, praktiskt lagd och ha förmåga att leverera i tid med precision. Då rollen också innebär kundkontakt och samarbeten internt och externt, har du kommunikativa egenskaper.

Du behärskar BÅDE svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, i vissa fall ner på nanonivå, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 350 Mkr och har 130 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2008. Läs gärna mer på www.silexmicrosystems.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Kontakt
Mejla Anders Marcusson
Rekryteringen hanteras av
Poolia