Silex Microsystems · Publicerad 31 jan

Vill du arbeta som systemutvecklare i en högteknologisk produktionsmiljö?

Nu behöver vi ytterligare en medarbetare till Silex Microsystems!

Rollen passar dig som har stort intresse för systemutveckling och vill vara en del av ett företag i teknikens absoluta frontlinje.

Arbetsuppgifter

Silex Microsystems erbjuder en inspirerande högteknologisk miljö med mycket kompetenta medarbetare och är världsledande inom MEMS-tillverkning.

Som systemutvecklare arbetar du med utveckling, underhåll och support av system och applikationer för internt bruk.
Systemstöd är essentiellt för den typ av högteknologiska verksamhet som Silex bedriver och många av dessa system är utvecklade specifikt för respektive verksamhetsområde såsom produktionsstyrning, mätdatainsamling, produkthantering, dokumenthantering och mycket annat.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Utveckling, underhåll och support av system och lösningar för olika delar av verksamheten i Windows miljö på Microsofts .NET-plattform med Visual Studio som utvecklingsmiljö.
  • Samarbete med övriga funktioner i företaget gällande utvärdering av behoven runt IT-lösningar.
  • Optimering av processer för utveckling och produktion.
  • Implementering av nya system och lösningar samt utbildning av interna användare.
Systemen utgörs av både web- och klientapplikationer i något av programspråken C#, Visual Basic eller Javascript med några MySQL-databaser i datalagret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör/master med en examen i Teknisk fysik, materialteknik, datateknik, elektronik, mekanik eller liknande. Du har ett genuint intresse för programmering och systemutveckling.

Konkreta kunskaper i och om de aktuella programspråken och verktygen är kraftigt meriterande, medan några års erfarenhet av arbete med liknande högteknologisk utveckling, processindustri eller kännedom om MEMS-teknik är meriterande.

Som person är du driven och självständig med ett fokus på teknisk problemlösning. Du har lätt att ta in komplex teknisk information och är strukturerad.

För att lyckas i rollen behöver du logiskt tänkande i många led, vara effektiv, praktiskt lagd och ha förmåga att leverera i tid med precision. Då rollen också innebär samarbeten har du kommunikativa egenskaper.

Du behärskar BÅDE svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, i vissa fall ner på nanonivå, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 530 Mkr och har 200 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2008.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 feb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga