Skandia Investment Management AB · Publicerad 12 feb

Är du en driven och utvecklingshungrig person med bakgrund inom Systemförvaltning/IT och kapitalförvaltning? Se hit! Till gruppen System Administration & IT på Skandia Investment Management AB (SIM) söker vi nu en Systemförvaltare.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Systemförvaltare kommer du att vara länken som förstår och pratar verksamhetens språk och som vid behov kan översätta beställningar till system- och IT-leverantörer. Du kommer att fungera som användarstöd i verksamheten samt delta i och driva effektiviseringsprojekt gällande system och processer för verksamheten. Det är därför av stor vikt att du har förståelse för verksamheten och dess behov.

Vidare kommer du att ha ansvar för förvaltning och vidareutveckling av systemen samt även löpande arbete med konfigurering och parametersättning.

SIM bedriver löpande arbete runt IT-kontinuitet. Du kommer att arbeta med bolagets kontinuitetshantering, där du i samarbete med verksamheten genomför affärskonsekvensanalyser, tar fram testplaner, genomför årliga kontinuitetstester och deltar i koncernens gemensamma kontinuitetsforum.

Avdelningens ansvar innefattar också informationssäkerhet och projekt tillsammans med Skandia IT, där du kommer att vara en del av detta arbete.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som tidigare har arbetat inom en kapitalförvaltning och har bred förståelse för de finansiella instrument som finns på marknaden. Du har antingen ett par års erfarenhet av systemförvaltning och/eller ca 5 års erfarenhet från arbete inom front-, middle- eller back-office inom en kapitalförvaltning. Det är ett krav att du har mycket god kunskap i SimCorp Dimension och meriterande om du har kunskaper inom TradeSec, och/eller Riskmetrics.

Du har akademisk utbildning och har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För att trivas och passa in i gruppen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Det är även viktigt att du är ansvarstagande och drivande, har förmågan att ta egna initiativ och ett fokus på att slutföra saker med kvalitet.

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag då urval sker löpande, dock senast den 3 mars 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Jansson, tel. 073-678 49 21.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Om oss
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar. Läs mer om oss på www.skandia.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga