Skandia · Publicerad 12 nov 2021

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

Regulatory Manager Skandia Fonder Stockholm

I rollen som Regulatory Manager i Skandia Fonder arbetar du tillsammans med Head of Regulatory Affairs, som har det övergripande funktionsansvaret för att Fondbolaget uppfyller såväl regulatoriska krav som det interna regelverket. I tjänsten är du ett stöd för Head of Regulatory Affairs i affärs- och regelefterlevnadsfrågor och arbetar även självständigt med olika frågor som ingår i funktionen. Du agerar beställare för verksamheten gentemot de utlagda funktionerna centralt funktionsansvarig penningtvätt, funktionen mot finansiell brottslighet och funktionen för kundklagomål, vilka är centralt placerade inom Skandiakoncernen.

Tjänsten innebär bland annat att du har ansvar för:
 • Koordinering av penningtvättsrelaterade frågor i Bolaget.
 • Framtagande, revidering och implementering av Bolagets allmänna riskbedömning.
 • Löpande penningtvättsrelaterade kontroller i verksamheten.
 • Uppföljning och kontroll av penningtvättsrelaterade frågor som rör Bolagets AIF-förvaltning.
 • Bolagets interna regelverk.
 • Implementering av pålitliga processer för att hantera compliancerisker.
 • Stöttning och utbildning av verksamheten vid implementeringen av såväl interna som externa regelverk.
... För att lyckas i rollen ser vi att du är intresserad och uppdaterad kring pågående regelverksförändringar och trivs i en snabbrörlig verksamhet, högt arbetstempo och varierande arbetsuppgifter. Du är driven, lyhörd, har förmågan att självständigt hantera frågor när de dyker upp och är intresserad av kontinuerliga förbättringar i verksamheten. Vi söker dig som trivs med att arbeta i ett mindre team där man får vara beredd att rycka in där behov uppstår. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att ha många kontaktytor i en större organisation. Då tjänsten innebär många kontakter är det av stor vikt att du är en god kommunikatör i såväl tal som skrift, både på svenska och engelska. Som person är du öppen, affärsmässig, engagerad, prestigelös och flexibel. Ditt arbete kännetecknas av noggrannhet och struktur samt att du kan skilja stort från smått.

Det här önskar vi av dig
 • Juristexamen/affärsjuridisk masterexamen
 • Ett par års erfarenhet av operativt penningtvättsarbete i ett tillståndspliktigt bolag inom den finansiella sektorn.
 • Erfarenhet av fondjuridik, marknadsföringsrätt och interna regelverk är meriterande.
 • SwedSec-licens är meriterande.
Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
11 jan 2022
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler liknande jobb tillgängliga