Sobi · Publicerad 13 nov

Är du en analytisk kemist med god av erfarenhet av frågeställningar vid tillverkning av läkemedel? Har du erfarenhet av metodutveckling samt validering av analytiska metoder?
Sobi rekryterar nu till en spännande roll som Metodspecialist/ QA-specialist med inriktning mot analytisk kemi. Här får du arbeta mot analysverksamheten på Sobis kontrakterade QC laboratorier och bli en del av en väl fungerande grupp bestående av kollegor med hög kompetens.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Hornsberg, Stockholm.
Varmt välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att ansöka.

Arbetsuppgifter

QA Specialists, där 7 medarbetare ingår, ansvarar för att koordinera analysverksamheten på kontrakterade QC laboratorier där Sobis externt tillverkade produkter analyseras. Sektionen har konstruktionsansvar för analysmetoder för kommersiella läkemedel, hantering av avvikelseutredningar, CC-ärenden m.m. rörande analys och stabilitetsstudier, och agerar som analytiska experter vid övriga avvikelseutredningar, CC-ärenden, registreringsansökningar m.m. Även auditering av kontrakterade laboratorier ingår i gruppens ansvarsområde. Sektionen är dessutom ansvarig för kvalitetssäkring av analysmetoder som används för läkemedelskandidater i klinisk fas. Arbetet sker i nära samarbete med kontraktslaboratorier, Sobis avdelning för extern produktion och registreringsavdelningen. Allt arbete sker enligt GMP.
Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Hantera analysfrågeställningar inom ett huvudsakligt ansvarsområde/projekt.
  • Bidra vid registreringsansökningar för kommande tillverkning.
  • Kontakt med externt kontrakterade analyslaboratorier.
  • Bidra till internt samarbete med External & Internal Manufacturing, Biopharmaceutical R&D samt Regulatory Affairs.
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har en högskoleutbildning i kemi, gärna med inriktning mot analytisk kemi. Du har bred erfarenhet av analytiska frågeställningar vid tillverkning av läkemedel och goda kunskaper i GMP gärna från QC labb. Du har dokumenterad kunskap om analys av rekombinanta proteiner och/eller syntetiserade substanser (småmolekyler). Du är välbekant med analysteknikerna spektrofotometri, kromatografi, masspektrometri, elektrofores och ELISA. Ett krav är att du har god vana att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Erfarenhet av att arbeta enligt LEAN, vana av att skriva rapporter på engelska och kontakt med externa parter ser vi som meriterande. Vi ser även det som en fördel om du har erfarenhet av statistisk utvärdering av analysdata och trendanalys.
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi letar efter dig som nyfiken och driven. Du är van att arbeta självständigt och ha flera arbetsuppgifter gående parallellt. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att ta kontakt, både inom och utanför företaget.
Rätt kandidat identifierar sig med Sobis värdeord: Care, Ambition, Urgency, Ownership, Partnership.

Om Sobi

Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Under 2017 hade Sobi en total omsättning på 6,5 miljarder kronor och cirka 780 anställda. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Mer information finns på www.sobi.com.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga