Sockholm Exxergi AB · Publicerad 6 okt

Vill du arbeta med den senaste tekniken inom energisektorn? Vi söker just nu en Dataanalytiker med en god affärsförståelse och kunskap kring industriproduktion.

Stockholm Exergi är Stockholmarnas energibolag, ägt av Stockholms stad och Fortum och värmer över 800 000 stockholmare och svalkar drygt 400 sjukhus, datahallar och andra viktiga verksamheter.

Välkommen med din ansökan!

Din roll

Som Dataanalytiker kommer du att arbeta explorativt med dataanalys inom Stockholm Exergi Produktions- och Distributionsverksamhet (P&D) med målet att identifiera områden för analys som driver effektivitet och lönsamhet. Då teamet och rollen är ny kommer du som dataanalytiker arbeta med att ta fram nya arbetssätt för datadriven analys t.ex. verktyg för störningsutredningar, analys av driftprestanda med målet att realisera förbättringar i verksamheten tillsammans med företagets interna experter.

Eftersom arbetet är nydanande och explorativt kommer det ofta ske utan detaljerade instruktioner och att kunna arbeta självständigt blir därmed en nyckelfaktor.

Du kommer i stor utsträckning bygga analysverktyg som kombinerar olika datakällor och därmed också vara en aktiv kravställare på Stockholm Exergis IT-avdelning. Fokus för rollen är att få effekt av dataanalys i verksamheten och bidra till förändring.

Kvalifikationer

Vi tror att Du som söker har akademisk bakgrund med en Civilingenjörsexamen eller motsvarande. Du har mycket god kunskap av att arbeta i BI-system (exempelvis Tableau, PowerBI, Qlik Sense, Excel (VBA)) och har utvecklat egna rapporter och analyslösningar.
  • Programmering i SQL och förståelse för datamodellering och hur man kan kombinera datakällor är meriterande.
  • Du har i rollen som Dataanalytiker hög analytisk förmåga och är bekväm med att tillämpa statistik, såsom regressionsanalys, hypotes och signifikanstest inom ett affärssammanhang.
  • Då analyserna ska tillämpas och ibland implementeras i verksamheten gillar du att samverka och utbilda dina kollegor i framtagna analysverktyg och du kan vid behov sammanfatta och presentera dina analyser i PowerPoint.
  • Slutligen har du goda kunskaper i engelska i tal och skrift då vi inom Datadriven analys kontinuerligt gör omvärldsanalyser och följer de senaste marknadstrenderna inom analysverktyg för att ligga i framkant.
Teamet

Du kommer att ingå i en nystartad grupp som jobbar inom Datadriven Produktion och Distribution vilket är ett nytt och prioriterat fokusområde inom Stockholm Exergi. Teamet har som målsättning att med ny teknik och stärkt analyskompetens kunna stödja verksamheten att bli mer datadrivna när det kommer till arbetssätt och beslut.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker

Inga fler liknande jobb tillgängliga