Soltech Energy · Publicerad 18 sept 2019

Vi på Soltech Energy är ett svenskt solenergibolag noterat på Nasdaq First North Growth Market med verksamhet främst i Sverige och i Kina. Vi har som ambition att vara ledande på marknaden och att vara bäst på det vi gör, det vill säga att utveckla och sälja byggnadsintegrerade och estetiska solenergiprodukter för alla fastigheter utan kompromisser eller avkall på vare sig funktion eller estetik. Vi erbjuder även högkvalitativa standardsolceller för de fall där utanpåliggande solceller passar bättre!

Soltech Sales & Support är ett helägt dotterbolag som är i startgroparna för verksamheten i Stockholm. Det råder inga tvivel om att solenergi tillhör en av de hetaste framtidsbranscherna och nu söker vi en Försäljningschef B2B som tillsammans med oss ska se till att vi växer oss ännu starkare på marknaden. Vi söker dig som vill vara med på en resa där du själv är med och utvecklar affärsområdet. Vill du bli en del av vårt härliga team och bidra till organisationens spännande framtid? Tänkte väl det!

Om Rollen
Som Försäljningschef hos oss kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde vara att leda och coacha B2B-säljarna i Sverige samt säkerställa kundinteraktioner och kommersiella aktiviteter i regionen för att maximera leverans mot kort- och långsiktiga mål. Personen vi söker kommer att få bygga upp sitt eget team och därmed hantera rekrytering av nya medarbetare. Arbetsklimatet präglas av hög aktivitetsnivå med mycket energi och glädje där alla strävar efter individuella samt gemensamma mål. Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Bygga, driva och utveckla ett starkt team av säljare
 • Skapa proaktiva säljmetoder för gruppen
 • Hantera inkommande förfrågningar och optimera försäljningen
 • Försäljning och hantering av egna förfrågningar - det är viktigt att du har egna kunder
Din profil
Vi söker dig som är försäljningschef, eller är en vass säljare med ledarambitioner. I rollen ingår många kontakter både internt och externt, vilket förutsätter att du kan skapa goda relationer på alla olika nivåer. Eftersom du kommer vara i navet gällande försäljning ser vi det som en självklarhet att du håller god struktur och är en fena på att sätta rutin och bygga processer. Du har en stark vilja att lyckas och en egen stark drivkraft. Du trivs med en hög aktivitetsnivå och du vet att din insats gör skillnad och skapar ditt och teamets resultat. Följande punkter bör vara uppfyllda:
 • Eftergymnasial utbildning, gärna universitetsexamen med ekonomiinriktning och/eller marknadsföringsinriktning
 • Strukturerad med förmåga att utveckla försäljningsorganisationen
 • Drivande/kravställande mot att sätta upp mål och att nå dessa
 • Du är snabblärd, har ett gott affärssinne och har lätt för att sätta dig in i olika typer av företag och dess behov
 • En positiv attityd till förändring och en vilja att verka till förbättringar och effektiviseringar
 • Kundförståelse och kundintresse
 • God nivå vad gäller tal och skrift på både svenska och engelska
 • Kunna hantera Office-paketet på god nivå
Vi erbjuder
Hos oss får du en utbildning i solenergi och estetiska solcellslösningar. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm/Årstaberg där ett tiotal personer jobbar. Marknadsmässiga villkor och optionsprogram erbjuds. Tillträde snarast.

Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 6:e oktober 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Julia Winberg 0735 27 09 05.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga