Sortera Group · Publicerad 14 jan 2020

Sortera är en snabbväxande och lönsam koncern inom materialåtervinning med hållbarhet som affärsmodell. Koncernen kännetecknas av en stark entreprenöriell kultur med kärnvärdena service, hållbarhet och kompetens.

Den kraftiga tillväxten kräver en effektiv och affärsnära ekonomiorganisation - vi söker en proaktiv och prestigelös koncerncontroller som vill vara med att bygga vidare!

Du kommer som koncerncontroller att ha ett övergripande ansvar för managementrapporteringen samt budget- och forecastprocessen. Rollen är bred och du får möjlighet till stor påverkan i företaget genom att bidra med åtgärder för att öka effektivitet och lönsamhet.

Du erbjuds en roll i en föränderlig miljö där det är kort sträcka mellan beslut och handling.

Beskrivning av tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter som koncerncontroller:
 • Management rapportering - månatlig resultatuppföljning och resultatanalys
 • Utveckling och uppföljning av nyckeltal
 • Att koordinera och genomföra budget och forecast för koncernen
 • Lönsamhetsanalys
 • Kassaflödesprognoser
 • Åtgärder för att öka effektivitet och lönsamhet i samarbete med verksamheten
 • Delaktig i frågor gällande M&A i koncernen (möjliga förvärv, fusioner och carve outs)
 • Delaktig i strategiarbete och ägare av bolagets operativa modell
 • Bidra med åtgärder för att öka effektivitet och lönsamhet i samarbete med verksamheten
 • Delaktig i diverse projekt
 • Ansvarig för Business Warehouse
Du rapporterar i rollen som koncerncontroller till CFO och sitter på bolagets kontor i fräscha lokaler centralt i Liljeholmen.

Vem är du?

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande. Du har en god redovisningsbas och det är en fördel om du har erfarenhet även av koncernredovisning. Du har vidare några års erfarenhet som Controller/koncerncontroller. Vi ser gärna att du arbetat i noterade bolag.

Som person är det viktigt att du trivs med att arbeta självständigt då du kommer att ta ett stort eget ansvar i att driva frågor. Rollen är bred, därför behöver du vara prestigelös och kan hjälpa till där det behövs. Du är affärsintresserad samtidigt som du är sifferorienterad. Du kommer att stötta både ledning och affärsverksamheten i rapportering, styrning, redovisning samt Business Case och du kommer att ha många kontaktytor generellt i organisationen. Du är nyfiken, flexibel och orädd, dvs du trivs i en föränderlig miljö och med att våga ifrågasätta och tänka på ett lösningsorienterat och innovativt sätt.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sortera med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sortera är genom sina tre affärsområden (Recycling, Industry och Materials) den främsta och mest specialiserade aktören inom bygg/anläggnings-avfall i Sverige. Med våra drygt 300 anställda och en omsättning överstigande 1 miljard bedriver vi verksamheten i egen regi från försäljning, insamling och återvinning till slutmottagare. Sortera är verksamma från Gävle i norr till Ystad i söder. Sortera verkar under varumärken såsom Sortera, BIG BAG, Sortera Industry, Åkerisäcken och Sortera Materials. Sortera har historiskt växt kraftigt på ett framgångsrikt sätt både organiskt och genom förvärv och har sista tre åren genomfört ett flertal förvärv per år. Läs gärna mer på www.sortera.se

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga