St1 · Publicerad 18 jan 2021

Vill du vara en del av ett företag som vill utveckla energibranschen? Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1200 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi, har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar samt hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Vi söker nu en redovisningschef för svenska verksamhetsbolaget.

Kan ett energibolag vara en miljökämpe?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 har stor erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut. Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag.

Ansvarsområden som Redovisningschef:

Som Redovisningschef har du det övergripande ansvaret för redovisningen i St1:s alla bolag i Sverige och personalansvar för en grupp om 6 personer. Rollen innefattar ett operativt ansvar för bokslutsprocess, finans & myndighetsrapportering, revisioner och andra nära tillhörande aktiviteter/processer. Som Redovisningschef agerar du även som redovisnings- och rapporteringsstöd till affären, lokala ledningen och St1-gruppen. Vi ser att du kommer att vara den självklara drivkraften på avdelningen när det gäller deltagande och samordning av olika företagsprojekt där redovisnings- och rapporteringskunskaper har värde. Med följer också ett ansvar för att fortsätta driva implementeringen av det nya affärssystemet i de bolag som ännu inte gått live.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Redovisningschef för St1 Sverige AB (inkl. Skansfred AB)
 • Samordna och äga de årliga revisionerna
 • Kvalitetsgranska den månatlig rapportering till ledningen
 • Myndighetsrapportering till t ex SCB, Energimyndigheten och Skatteverket
 • Uppföljning och resultatanalys
 • Governance och compliance
 • Personalansvar för 6 medarbetare
 • Driva och medverka i olika förbättringsprojekt kring bokslutsprocessen, rapporteringen etc
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med akademisk utbildning eller motsvarande, och som har minst 5 års erfarenhet av liknande roll med personalansvar. Du har en mycket stark teknisk redovisningskunskap, företrädesvis i K3-regelverket. Har du jobbat med rapportering till utländskägare ses det som meriterande liksom att ha erfarenhet av snabbrörliga miljöer med korta beslutsvägar. St1 agerar i en miljö med mycket myndighetskontroll så har du erfarenhet av miljöer med hög skattekomplexitet är det en fördel.

Personliga egenskaper:

På St1 är det ett entreprenöriellt klimat med korta beslutsvägar. Det ställer krav på att både jobba på ett strukturerat och noggrant sätt, samtidigt som man måste ha en flexibilitet och tycka om förändring. Hos oss hjälps man åt och det är viktigt att vara samarbetsorienterad. Rollen är operativ, så leveransen är i fokus och det krävs att man har ett eget driv och tar ansvar. Rätt person är också trygg i sitt ledarskap och bra på att coacha sina medarbetare.

Vad erbjuder företaget dig?
 • En central, bred och betydelsefull roll i ett bolag i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt.
 • Bonuslön
 • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
 • Föräldrautfyllnad av lön
Placeringsort: Sundbyberg

Om St1:

St1 är ett modernt finländskt energiföretag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Miljöfrågan är ständigt prioriterad hos oss och att minimera fossil CO2-påverkan är vårt viktigaste uppdrag. Vi utmanar gamla sanningar och ifrågasätter metoder för att hitta nya fiffiga sätt att utveckla vår affär med kunden och miljön i fokus. En av våra investeringar är anläggningen för produktion av närproducerad hållbar etanol vid vårt raffinaderi i Göteborg. Utvecklingen av avancerade biodrivmedel måste ske stegvis och anpassas till bilparken i Sverige och i takt med att bilindustrin introducerar mer miljöanpassade bilar. St1s affär omfattar hela kedjan från raffinering av råolja, försäljning till slutkund samt stora satsningar på etanol, vindkraft och geotermisk djupvärme. Vi producerar drivmedel som vi säljer till privatkunder via vårt stationsnät, till industri- och marinkunder via direktförsäljning samt till andra oljebolag. Våra depåer finns runt om i landet, för att kunna leverera produkterna på ett mer kostnads- och miljömässigt sätt. Vi har varuförsörjning för att säkerställa tillgång och efterfrågan i rätt balans. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors. Stationsnätet i Sverige består av runt 500 stationer. Ca 300 automatstationer under St1-varumärket, drygt 100 servicestationer under Shellvarumärket samt ca 100 stationer speciellt anpassade för tung trafik under Shell TruckDiesel-varumärket. St1s automatstationer erbjuder alltid ett lågt pris. Shellstationerna erbjuder ett fullserviceutbud.

I denna rekryteringsprocess samarbetar St1 med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga