Statens Fastighetsverk · Publicerad 25 mars 2020

Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som systemförvaltare CAD/BIM kommer du att tillhöra enheten säkerhetsklassade IT-miljöer. Enheten har ett gemensamt ansvar för hela den säkerhetsklassade IT-miljön inklusive behov av support till användare.

Din roll
I rollen kommer du att ansvara för CAD/BIM i de säkerhetsklassade IT-miljöerna som behövs i fastighetsförvaltningen och fastighetsprojekten. Du kommer ingå i ett team med flera andra specialister inom enheten säkerhetsklassade IT-miljöer. Du kommer även att stötta SFV:s behov av CAD/BIM i de ordinarie IT-miljöerna.

Inledningsvis kommer du lägga tid på design av lösningar samt implementation, tester och migrering av data. Utöver detta kommer du arbeta med löpande drift, underhåll och felsökningar. Den tekniska lösningen kommer växa betydligt över tid då flera delar av SFV kommer ha behov av säkerhetsklassade IT-miljöer.

Din profil
Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av systemförvaltning CAD/BIM. Du har mångårig erfarenhet från komplexa uppdrag inom systemförvaltning CAD/BIM och har levererat med mycket hög kvalité. Förutom kompetens av systemförvaltning så krävs fördjupad kompetens inom produkterna:
 • Revit
 • AutoCAD
 • MagiCAD
 • NavisWorks
 • Enscape
 • Revizto
Dessutom behöver du ha kunskap i:
 • Design av CAD/BIM.
 • Installation och konfiguration CAD/BIM.
 • Test och verifiering av CAD/BIM.
 • Avancerad CAD/BIM-support.
 • Konflikthantering och versionering.
Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Du behöver ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är självgående och kan ta egna beslut där du prestigelöst kan resonera dig fram till gemensamma lösningar. Du behöver vara lösningsorienterad samt ha förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningar. Du har ett samarbetsorienterat arbetssätt men har inte ett stort behov av social samvaro. Utöver detta är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-04-08 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Andreas Lidfeldt

CIO

010 478 75 11
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är cirka 400 engagerade och kompetenta kollegor som behöver bli fler för att lyckas med vårt unika uppdrag: att förvalta byggnader och miljöer som den svenska staten äger och som har eller har haft en väsentlig roll i Sveriges historia. Var med och förvalta natur och kultur mellan kust och fjäll, slott och koja. Hoppas att vi ses!

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga