Stiftelsen Stora Sköndal · Publicerad 30 juni 2020

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR Business Partner på Stiftelsen Stora Sköndal kommer du att vara kontaktperson för många typer av HR-frågor. Du kommer att arbeta brett och supportera flera affärsområden med några tiotal chefer. Du deltar i ledningsgruppsarbetet i dina affärsområden och driver HR-arbetet självständigt. Huvudfokus kommer att vara arbetsrätt, kollektivavtal, arbetsmiljö och rehabilitering. Du kommer även att få driva fackliga förhandlingar och ditt ansvar är att verksamheten bedrivs enlig de lagar och riktlinjer som finns. Din arbetsplats ligger i Sköndal söder om Stockholm och du ingår i ett HR-team med tre HR Business Partners.

Du kommer bland annat arbeta med:
  • Konsultativt stöd till chefer gällande arbetsrätt, rekrytering, kompetensförsörjning arbetsmiljö och rehabilitering
  • Framtagning, underhåll och säkerställande av processer, riktlinjer, rutiner och mallar
  • Introducera chefer i arbetsrättsliga lagar, kollektivavtal samt Stora Sköndals HR-arbete
  • Utbilda chefer och medarbetare i frågor kopplade till HR-området
  • Delta aktivt i ledningsgruppsarbetet samt i Stora Sköndals skyddskommitté
  • Informera och samverka med kollektivavtalsbärande organisationer
  • Stöd till chefer vid arbetsrättsliga förhandlingar såsom MBL- och tvisteförhandlingar
  • Delta i och/eller leda projekt inom kompetensområdet.
Om dig

Vi söker dig som har lång erfarenhet av brett HR-arbete från en personalintensiv bransch. Du har en högskoleutbildning inom HR och har goda kunskaper och erfarenhet av arbetsrätt, kollektivavtal, arbetsmiljö och rehabilitering. Du har tidigare erfarenhet av att självständigt driva möten och arbetsrättsliga förhandlingar. Samtidigt som du tycker om att arbeta övergripande med HR så har du god förmåga att hantera det administrativa och operativa arbete som krävs.

Du har stort intresse av att möta olika människor och du har god förmåga att skapa bra relationer och samarbete. Du är trovärdig och kan tydligt ta ställning i olika frågor samt har god förmåga att lösa problem. Du är duktig på projektledning och att planera arbete så att uppsatta mål nås. Du är engagerad och handlingskraftig och tar ansvar för det egna och gruppens arbete och driver dina åtaganden i mål. Du drivs av att arbeta affärsmässigt och utvecklingsorienterat med verksamhetens bästa i fokus.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se och Maria Esborn på maria.esborn@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stora Sköndal är en icke-vinstutdelande stiftelse med verksamhet inom stöd, omsorg, vård, utbildning och forskning. Vi jobbar för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar. I dag ryms bland annat äldreomsorg, förskola, HVB-hem, neurologisk rehabilitering och LSS-boende inom vår verksamhet. Vi är delägare i Ersta Bräcke Sköndal högskola. Vår vision är ett samhälle med självklar plats för alla. Stora Sköndals uppdragsgivare är kommuner och landsting. På området Stora Sköndal hyr vi ut verksamhetslokaler och seniorbostäder.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 juli 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga