Stockholm Gas · Publicerad Igår 00:00

Stockholm Gas AB söker en Försäljningsansvarig/Key Account Manager (KAM) med ansvar för bolagets företagsförsäljning av gas. I nära samarbete med VD och övrig personal blir det ditt uppdrag att fortsätta resan med att erbjuda befintliga och potentiella företagskunder gas till sin verksamhet. Du erbjuds att vara med och bygga upp varumärket Stockholm Gas som en attraktiv, långsiktig och kundorienterad leverantör.

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Arbetsuppgifter

I rollen som KAM blir det din uppgift att arbeta strategiskt och operativt med försäljning och försäljningsprocesser. Du driver det operativa försäljningsarbetet gentemot våra storkunder och arbetar parallellt med att identifiera nya kunder och leda strategiska affärsprojekt. Du är duktig på att bygga långsiktiga relationer med både externa som interna kunder. Rollen innebär även att vara drivande gentemot olika andra enheter inom bolaget och vana att hantera olika tekniska frågeställningar både internt och externt.

Du kommer även att:
  • driva affärer genom hela säljprocessen, från initial kundkontakt till offert, förhandling, avtal och uppföljning
  • ansvara för att ta fram försäljningsstrategier för samtliga kundkategorier
  • bidra till Stockholm Gas affärs- och produktutveckling genom att analysera och vidareförmedla kundsynpunkter och trender på marknaden
  • ansvara för omvärldsbevakning som är relevant för försäljningsarbetet
Utbildning/erfarenhet

Just nu befinner vi oss i ett spännande skede med flera förändringar framför oss. Vår verksamhet står inför såväl stora affärsstrategiska utmaningar som fantastiska möjligheter. Som KAM får du möjligheten att vara med från början i utvecklingen av framtidens Stockholm Gas AB. Vi är ett resultatorienterat företag där du som medarbetare driver de frågor du ansvarar för. Hos oss får du utmana och bli utmanad och bli del av ett företag där du som medarbetare coachas och uppmuntras att hitta egna lösningar och utmana befintliga arbetssätt.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gärna inom ekonomi, teknik eller marknad. Du har mångåriga erfarenheter av försäljning samt flerårig erfarenhet av komplex idéförsäljning av tjänster och tekniska helhetslösningar. Erfarenhet av arbete inom energi- och fastighetsbranschen eller liknande är av stor vikt.

Som person är du kommunikativ, resultatorienterad och strategisk med en väl utvecklad analytisk förmåga. Du är flexibel och har en hög grad av personligt ledarskap då rollen kräver att du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med övriga bolagets funktioner i ett litet team. Du har en förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på ett professionellt sätt. Vi lägger stor vikt vid ett väl utvecklat affärsmannaskap och lång erfarenhet av försäljning.

Fackliga företrädare:
Unionen, Louise Leandertz
SEKO, Jan Persson
Fortums Akademiker, Anders Marklund,
Ledarna, Hamid Koochaky
Tfn 08-671 70 00
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stockholm Gas AB säljer naturgas, biogas och stadsgas till hushåll, restauranger, industri och fordon. Genom långsiktighet, öppenhet och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val - och en av Sveriges ledande gasleverantörer. I dagsläget levererar vi gas till cirka 65 000 privathushåll, 1000 restauranger och ett antal industrier i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Vi gör det med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar.

Stockholm Gas AB är ett helägt dotterbolag till AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga