Stockholm Vatten och Avfall · Publicerad 18 jan 2021

Vill du vara en del i en verksamhet som arbetar för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad?

Stockholm Vatten och Avfall står inför en spännande tid där bolagets projekt- och investeringsverksamhet fortsätter expandera. Nu söker vi en engagerad ledare som vill vara med och leda och utveckla finansorganisationen i bolaget. Du drivs av att verka i en organisation där hållbarhet, miljö och samhällsnytta står i fokus.

Du kommer i din roll som CFO att ansvara för den finansiella rapporteringen samt vara drivande i analys och styrning av bolaget. Finans består av inköp, ekonomi samt controlling med tre enhetschefer som du kommer att ha direkt personalansvar för, totalt sett en enhet med ca 30 medarbetare.

Beskrivning av tjänsten

Som CFO är dina övergripande ansvarsområden att:
 • Ansvara för de övergripande ekonomiska frågorna gentemot ledningsgrupp och styrelse
 • Vidareutveckla finansorganisationen
 • Leda, coacha och utveckla dina medarbetare
 • Säkerställa leverans av analyser, statistik, rapporter och beslutsunderlag till ledningen med hög kvalitet
 • Kommunicera med och agera bollplank till avdelningschefer i organisationen
 • Representera finans i interna och externa forum
CFO rapporterar till VD i bolaget.

Vem är du?

Vi söker dig med ett genuint intresse för verksamhetsstyrning, redovisning och ledarskap. Du är kommunikativ, tydlig och pedagogisk både i tal och skrift. Du är en person som är lättillgänglig och har lätt till samarbete. Du har hög integritet men vi ser gärna att du har nära till skratt, att du kan samverka och skapa goda relationer. En prestigelös och ödmjuk inställning är viktigt för att passa. Du leder genom att lämna stort förtroende till dina medarbetare, och har ett uttalat coachande förhållningssätt. Att du har en hög analytisk förmåga och är mån om kvalitet och att hålla deadlines är en självklarhet.

Din bakgrund:
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Minst 7 års erfarenhet av ledarskap
 • Mycket god kompetens inom både redovisning och controlling
 • Erfarenhet av projekt- och investeringsintensiv verksamhet är meriterande
 • En hög digital förmåga och mognad
 • Förmåga att kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och behärska engelska i tal och skrift
Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stockholm Vatten och Avfall med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat. Fackliga representanter för Kommunal, Vision, SACO når du via Stockholm Vatten och Avfalls växel 08-522 120 00.

Kategorier: Ekonomi - Inköp, Management - Chef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser man 1,4 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar bolaget för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Stockholm Vatten och Avfall är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Bolaget erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder de goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 feb 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga