Strömma Turism & Sjöfart AB · Publicerad 21 nov 2019

Detta söker vi
Stromma Group söker nu en affärsfokuserad Group Business Controller till sitt Controlling-team. Lockas du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö i ett av Sveriges ledande upplevelseföretag? Vill du arbeta i en bred och utvecklande roll med många kontaktytor? Är du redo att ta nästa kliv i karriären som Group Business Controller inom en organisation som kännetecknas av kreativitet, flexibilitet och ett stort eget ansvar? Nu söker vi dig som vill vara med på Stromma Groups fortsatta utvecklingsresa!

I rollen som Group Business Controller kommer du att arbeta koncernövergripande med bland annat analys, resultatuppföljning, budget, prognoser, systemunderhåll samt affärsstöd. Du kommer att ha breda och varierande arbetsuppgifter och aktivt delta i olika projekt för att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. Vidare kommer du kontinuerligt delta i förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg. I tjänsten är du en del av Group Controlling som kommer bestå av 3 personer och du kommer att rapportera direkt till koncernens CFO. Tjänsten är placerad på Stromma Groups huvudkontor på Skeppsholmen i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men du kommer tillsammans med dina kollegor bland annat arbeta med:
  • Kostnads- och resultatuppföljning
  • Lönsamhetsuppföljning och kassaflödesanalyser
  • Framtagande av rapporter och analyser i Anaplan, Ocra, NAV och Qlikview
  • Användarstöd till uppföljningssystem
  • Att vara kontaktyta mot Stromma Groups administrativa avdelningar (cirka 15 destinationer fördelat på 6 länder)
  • Budget- och prognosarbete inkl. granskning, sammanställning och presentation
  • Styrelserapportering
  • Delta i sammanställning av månadsrapport samt se till att samtliga avdelningar rapporterar det koncernen efterfrågar på vecko- och månadsbasis
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har cirka 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet från en affärsinriktad roll. Du har troligtvis arbetat några år inom Revision, Business Control eller motsvarande. Du är van vid och intresserad av att arbeta med system och har goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel. Du kommunicerar obehindrat på engelska i såväl tal som skrift då engelska är vårt koncernspråk.

Du som person
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vi ser gärna att du är en initiativrik och självgående person som vill växa i takt med bolaget. Vidare är du flexibel och trivs med nya situationer, miljöer och ett föränderligt klimat.

Du är strukturerad och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt och se till helheten. Du är diplomatisk och trivs i samarbetet med andra och arbetar därför gärna i en roll med många kontaktytor. Stromma Group har höga mål för sin verksamhet och ser mycket positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Stromma Group med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business controller, Business control, Revision, Konsult, Managementkonsult, Revisor, Controlling, Management Consulting, Ekonomi, Finance
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stromma Group är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna och finns bland annat på destinationerna Köpenhamn, Helsingfors, Stavanger, Bergen, Oslo, Amsterdam och Berlin. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår vision är att leverera upplevelser i världsklass och minnen för livet. Vi erbjuder upplevelser inom bland annat båt- och bussightseeing, matkryssningar, utflykter och stadskort. Koncernen omsätter cirka 1 miljard kronor och har ca 600 heltidsanställda. Läs mer om företaget på www.stromma.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga