Svensk Byggtjänst · Publicerad 9 mars 2020

Svensk Byggtjänst ägs av landets ledande branschorganisationer inom samhällsbyggnad och har sedan 1934 samlat in, strukturerat och sålt den kunskap som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar. Svensk Byggtjänst utvecklar kontinuerligt verktyg och mötesplatser som syftar till att skapa effektivitet och lönsamhet runtom i Byggsverige. Vi omsätter drygt 220 MSEK och är ca 100 anställda.

A-Search söker nu på uppdrag av vår kund Svensk Byggtjänst Innehållsansvarig AMA Funktion

Arbetsbeskrivning

AMA-systemet har funnits i Sverige sedan 1950-talet och är ett mycket uppskattat och välkänt verktyg i branschen som används vid praktiskt taget alla professionella utförandeentreprenader inom anläggning, bygg, och installation. AMA fungerar som ett referensverk vid upprättandet av föreskrifter och beskrivningar som tillsammans med ritningar och andra dokument utgör underlag för både anbudsgivning och den påföljande byggfasen. AMA finns för flera olika fackområden.

Svensk Byggtjänst gör nu en stor satsning på att utveckla en helt ny AMA-produkt, AMA Funktion. AMA Funktion är ett nytt hjälpmedel för beställare/byggherrar som vill upphandla totalentreprenader med en tyngdpunkt på funktionskrav. Svensk Byggtjänst gör samtidigt en stor satsning för att digitalisera beskrivningstekniken. AMA Funktion kommer att lanseras i december 2020 tillsammans med ett nytt avancerat IT-stöd.

I arbetet med AMA Funktion är du med och utvecklar tydliga riktlinjer och ramverk samt funktionskrav med tillhörande råd och anvisningstexter som ska gälla för alla parter i branschen för funktionsupphandling genom totalentreprenader. AMA Funktion skapas i nära samverkan med beställarorganisationer i hus och anläggningsbranschen. Din roll kommer att vara löpande att förvalta och vidareutveckla innehållet.

Svensk Byggtjänst ansvarar för att innehållet i AMA Funktion motsvarar kundernas krav på kvalitet och relevans. För oss är det viktigt att vi är uppdaterade med vad som händer inom området. I arbetet ingår därför att bevaka teknikutveckling och vad som sker i branschen t ex nya eller ändrade standarder och föreskrifter som kan påverka innehållet. I tjänsten ingår också redaktionellt arbete med AMA Funktions texter, och du kommer även att vara skribent för tidskriften AMA-nytt.

Erbjudande

Här på Svensk Byggtjänst får du stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Vi ger kompetensutveckling som utgår från dig. Du får även rätt verktyg som gör att dina arbetsuppgifter ska kunna genomföras på bästa sätt. Dessutom får du många trevliga arbetskamrater och fina lokaler att jobba i.

Erfarenhet
  • Minst fem års yrkeserfarenhet inom husbyggnad eller anläggning, gärna som konsult
  • God kännedom om AMA och övriga ram- och regelverk som påverkar branschen
Utbildning

Universitets/högskoleutbildning eller motsvarande inom samhällsbyggnad med inriktning mot hus.

Ansökan
Urval och intervjuer görs löpande. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

Kontakt
Johan Kjessler
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Produktchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga