Svensk Exportkredit · Publicerad 27 nov

Nyexaminerad och lockad av analys, finansiella risker, PnL (Profit and Loss) och frågor kring kapitalplanering? Sök jobbet på SEK!

På SEK finns utvecklingsmöjligheter för dig som nyligen tagit examen och är intresserad av finansmarknaden och vill jobba med finansiell riskanalys. Du kommer att arbeta i SEK:s moderna lokaler i Waterfront Building på Klarabergsviadukten i Stockholm City.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På SEK får du chansen att tillämpa teorin som du lärt dig i skolan på verkliga problem och samtidigt arbeta för något så viktigt som att främja svensk export. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler.

Dina framtida arbetsuppgifter

Gruppen Financial Risk Analytics (FRA) är en del av Finansorganisationen och arbetar med mätning, rapportering samt analys av kredit-, marknads- och likviditetsrisk. FRA fungerar som ett stöd för Treasury och Finans, men även övriga delar av verksamheten såsom Risk och Utlåning. Du kommer fokusera på:
  • Framtagning av intern likviditetsrapportering
  • Analys och prognostisering av likviditeten
  • Analys och rapportering av kortrisken
  • Daglig rapportering av PnL
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att ingå i ett trevligt team med fyra kollegor som har olika lång erfarenhet inom finansiell riskanalys och har en gemensam nämnare i att brinna för kvantitativ analys och analytiska utmaningar. I rollen jobbar du med ett helhetsperspektiv på SEK:s affär och får en god överblick. Vi önskar att du är tillgänglig och kan börja så snart som möjligt och gärna redan i december.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är civilingenjör, eller har annan akademisk examen med matematisk prägel, gärna med inriktning mot finansiell matematik. Det är meriterande om du har intresse för programmering och kan något programmeringsspråk. Excel är ett viktigt arbetsverktyg som vi tror att du är van att arbeta i. För arbetet krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig med mycket god analytisk förmåga med inriktning på kvantitativ metod, eftersom du kommer att analysera utfall i olika rapporter. Vi ser att du är noggrann och har blick för detaljer så väl som för helheten. Du samarbetar med dina kollegor i gruppen och du är ett stöd för treasury och andra funktioner inom SEK vilket innebär att du har en hel del interna kontakter i jobbet.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Group AB är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad.

TNG ser till jobbsökares framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare.

TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Alla våra lediga jobb: https://www.tng.se/lediga-jobb
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga