Svenska Dagbladet (SvD) · Publicerad 13 okt 2021

Är du en engagerad redigerare som vill vara med och utveckla morgontidningen i tryckt och digital form? Då kan du vara den nya medarbetare vi söker för en tillsvidareanställning på Svenska Dagbladets print- och digitaltidningsredaktion. Här får du vara med och skapa Årets dagstidning tillsammans med kunniga och ambitiösa kollegor. Ditt närmaste team består av redigerare, kvällsredaktörer och print- och digitaltidningsredaktörer, som varje dag planerar tidningen från första nyhetsartikel och tar den i mål till sista korrektur. Hela tiden i nära samarbete med tidningens övriga avdelningar.

I rollen ingår arbetsledarpass som kvällsredaktör och du är öppen för andra redaktörsroller på en redaktion. När projektuppdrag dyker upp blir du nyfiken på de nya möjligheter det innebär. Svenska Dagbladet är just nu inne i en spännande förändringsresa, där paketering av kvalitetsjournalistik i vår klassiska papperstidning och digitala tidning eSvD har en viktig roll. Båda dessa tidningsformat uppdateras löpande, liksom de tekniska plattformarna de skapas i. Dina insatser blir viktiga för att förstärka print- och digitaltidningsredaktionens utvecklingsarbete, där läsarnas upplevelse står i centrum.

I din roll kommer du att:

 • Ha koll på nyhetsläget och ta egna initiativ för att producera en aktuell och modern tidning.
 • Redigera tidningssidor med olika slags innehåll, framför allt inom våra bevakningsområden nyheter, näringsliv och kultur.
 • Kvalitetssäkra texter, bilder, grafik och illustrationer.
 • Jobba i breaking news-tempo och med planerad förproduktion.
 • Nyhetsvärdera levererat material och pågående händelser.
 • Ha slutansvar för tidningsproduktion och arbetsleda andra medarbetare.
Vi söker dig som har:

 • Gedigen erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion.
 • Intresse av att ta hand om och utveckla viktiga ansvarsområden, när vi fortsätter att driva våra produkter framåt ser vi gärna att du är en aktiv part.
 • Teknisk kompetens i publiceringsverktyg för print/webb och i layoutprogrammet Indesign.
 • God förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.
 • Känsla för språkvård och formgivning.
 • Journalistutbildning.
Upplysningar om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Svenska Dagbladet, som är en del av den internationella mediekoncernen Schibsted. Vi arbetar på redaktionen i Stockholm och det finns möjlighet till hybridarbete med hemmakontor. Tillträde sker enligt överenskommelse. För frågor om tjänsten kontakta print- och digitaltidningschef Malin S Ånell, malin.s.anell@svd.se. För fackliga frågor kontakta journalistklubbens ordförande Thomas Berglund, thomas.berglund@svd.se, 08-13 50 87. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021, urval sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga