Svenska Dagbladet (SvD) · Publicerad 18 jan 2021

Vill du arbeta på en av Sveriges största redaktioner och är tillgänglig för nya utmaningar under våren och framför allt sommaren? Då vill vi att du skickar in en ansökan till oss. Svenska Dagbladet är mitt i en förändringsresa för att skapa framtidens journalistik och vi söker efter medarbetare till våra olika avdelningar.

Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en granskande och oberoende kvalitetsjournalistik. På SvD kommer du att arbeta tillsammans med kunniga, prestigelösa och engagerade kollegor i en organisation där du alltid har möjlighet att utvecklas. Detta i kombination med ett öppet klimat och arbete för att vidareutveckla SvD:s produkter, för att bättre kunna möta morgondagens läsare.

Guldspaden, Stora Journalistpriset och Schibsted Journalism Awards är några exempel på resultatet av detta. SvD har under senare år skördat stora journalistiska framgångar. Vi har också erfarna och drivna chefer som uppmanar till utveckling och en läsekrets som förväntar sig att vi är bäst varje dag.

Vem är det vi söker?

Webbredaktör: Du är en driven och noggrann journalist med tidigare erfarenhet som webbredaktör. Vi tror att du trivs i en snabb miljö och vill att du är en vass rubriksättare. Att vara webbredaktör på SvD.se är en stimulerande position där du arbetar tillsammans med erfarna och innovativa kollegor.

Redigerare: Du har koll på nyhetsläget, tar egna initiativ och kan arbeta i högt tempo när så krävs. Du trivs i rollen som tidningsmakare och har goda språkkunskaper samt känsla för form. Goda kunskaper i Indesign är ett krav och vi ser gärna att du behärskar övriga program i Adobesviten. SvD:s redigerare arbetar med presentation av allt material som ingår i en modern morgontidning - både i print och i digital form.

Reportrar till Nyheter, Näringsliv, Kultur och Livet: Några egenskaper som vi tror att du har för att lyckas i rollen är:
  • Du är en nyfiken och idérik journalist och god stilist som vill vara med och göra Sveriges bästa kvalitetsjournalistik.
  • Du är engagerad, samarbetsvillig och kreativ.
  • Du jobbar strukturerat, vilket gör att du är effektiv och snabb i ditt arbete.
  • Du gillar att jobba med breaking news och dagens viktigaste nyhetsämnen.
För alla tjänster har du en eftergymnasial utbildning inom journalistik eller har arbetslivserfarenhet vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av redaktionellt arbete som webbredaktör, redigerare eller reporter.

Sista ansökningsdag är den 28 februari och vi jobbar med löpande urval. Ange vilken period du är intresserad av och svara på urvalsfrågan om den eller de avdelning/-ar som väcker ditt intresse. I processen kommer vi att göra en bakgrundskontroll för de som är aktuella för anställning.

För frågor om tjänsterna eller om ansökan kontakta jacob.allard@schibsted.com.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare flerperspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Säsongsjobb
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga