Svenska Dagbladet (SvD) · Publicerad 20 nov 2020

Vill du vara med att utveckla SvD:s journalistik inom ljudområdet? Kan du radio- eller poddproduktion och trivs med att jobba i snabbt tempo? Då borde du söka rollen som producent för vår nya podd.

Svenska Dagbladet gör nu en större ljud- och poddsatsning och söker dig som drivs av att göra stark journalistik, som har gedigen erfarenhet av radio- eller poddproduktion och är vass på både berättarkonst och teknik.

Redan från start kommer du att vara en viktig del i arbetet med att ta fram ett nytt poddkoncept - från idé till färdigt format. Du kommer att tillhöra ett nyskapat podd-team på fem personer som kommer att jobba tätt tillsammans med att utveckla både upplägg och innehåll.

Ditt huvuduppdrag är att, med programledaren vid din sida, ansvara för produktion och klippning för att få varje avsnitt engagerande, tajt och med en genomarbetad dramaturgi. Men du kommer även att vara en viktig del i idéarbetet, vara med och sätta och utveckla varje avsnitts vinkel och innehåll, knåda manuset, boka in gäster och göra journalistisk research. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med SvD:s redaktion.

Vi ser att du är flink på tekniken i både studio och redigering och kan skapa ljudbilder för dokumentärer, nyhetsprogram eller podd. Vi vill gärna att du har en journalistutbildning i grunden eller erfarenhet av nyhetsarbete och att du känner dig trygg i pressetiska frågor. Som person hoppas vi att du är positiv och prestigelös, har lätt för att samarbeta och inte är rädd för att ta eget ansvar.

Vi söker efter totalt två producenter till podden och tjänsterna är sex månaders projektanställning, med goda möjligheter till förlängning. Skicka din ansökan innan den 6 december - men gärna så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar fortlöpande.

Svenska Dagbladet är en rikstäckande kvalitetstidning med publicering i papper och digitala kanaler. SvD ingår i koncernen Schibsted och har lokaler i centrala Stockholm, där de flesta Schibstedbolag är samlade under ett tak. På Svenska Dagbladet omges du av ambitiösa personer med stor bredd och kompetens. Vi är stolta över vår kvalitetsjournalistik och för oss är det demokratiska uppdraget viktigt.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare flerperspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 dec 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga