Sveriges Riksbank · Publicerad 17 mars 2020

Ansvara för och driv cybersäkerhetsfrågor samt red team-tester som testledare på Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet

Som cybersäkerhetsstrateg på Riksbanken driver du cybersäkerhetsfrågorna inom finansiell stabilitet med speciellt fokus på användandet och utvecklandet av Riksbankens ramverk TIBER-SE. Du har en nyckelroll i hur arbetet med ramverket implementeras i Sverige och är med från ax till limpa. Som cybersäkerhetsstrateg har du ett övergripande ansvar för de red team-tester som utförs tillsammans med centrala aktörer i det svenska finansiella systemet. I en teknisk miljö få kan matcha får du en väldigt spännande roll där du driver tester av sårbarheten och motståndskraften mot cyberrisker hos aktörer i det finansiella systemet i Sverige.

Vi erbjuder dig

Riksbanken erbjuder dig en ny roll i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Rollen innebär en unik möjlighet att arbeta med att förbättra motståndskraften mot cyberrisker i det svenska finansiella systemet. Det finns en stor potential i rollen för dig som vill driva cybersäkerhetsfrågor inom finansiell stabilitet framåt. För att bibehålla och utveckla Riksbankens cybersäkerhetsområde, får du en naturlig kompetensutveckling genom omvärldsbevakning och deltagande i olika internationella forum.

Läs mer om uppdraget här: https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/nyheter-och-pressmeddelanden/nyheter/2019/riksbanken-samordnar-cybersakerhetstester/

Det här gör du hos oss

Som cybersäkerhetsstrateg på Riksbanken har du ett övergripande ansvar för koordinering och processledning av de red team-tester som utförs. En stor del av din tid fylls av arbete med TIBER-SE med inslag av caseövningar och scenarion, undersökningar och gränsöverskridande arbete. Detta innebär att du bland annat:
  • Är delaktig i processen att testa motståndskraften mot cyberrisker genom red team tester
  • Bidrar till det övergripande strategiska arbetet med cybersäkerhet utifrån ett finansiellt stabilitetsperspektiv
  • Medverkar i utvecklandet av TIBER-SE ramverket
  • Har möjlighet att driva frågor inom området och fortsätta stärka Riksbankens position inom cybersäkerhetsområdet
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du tillhör avdelningen för finansiell stabilitet där du tillsammans med andra medarbetare driver cybersäkerhetsfrågor och processer. I din roll har du kontakt med interna och externa intressenter. Du skapar ett kontaktnät över hela Riksbanken samtidigt som du jobbar mot nationella samt internationella aktörer. I ditt övergripande arbete med TIBER-SE har du kontakt med centralbanker i Europa och andra myndigheter.

Du sitter på Riksbankens kontor i centrala Stockholm, på Brunkebergstorg 11.

Mer om dig

Vi ser att du är en analytisk person med ett holistiskt synsätt och hög strategisk förmåga. I ditt arbete är du strukturerad och organiserad med en mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera. För att hantera rollens ansvarsområden behöver du också ha en hög integritet och pedagogisk förmåga. Du har också god förmåga att skriva och tala på svenska och engelska. Med en grund i universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller informationssäkerhet har du genom tidigare arbeten samlat på dig kunskaper och erfarenheter av cybersäkerhet, projektledning samt penetrations- och red team-tester. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en bransch med höga säkerhetskrav och informationssäkerhetsarbete inom finanssektorn. Det är meriterande med certifieringar inom IT-säkerhetsområdet och kunskap om säkerhetsramverk.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

Att jobba på riksbanken

Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken på https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/jobba-hos-oss/vi-erbjuder/

Ref nr 2020-00383

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ada Digital är det modiga rekryteringsföretaget för dig som vill utvecklas i en digital värld! Vi är ett dotterbolag till TNG - specialister inom fördomsfri rekrytering. Rekryteringsupplevelsen fokuserar på dig och din potential. Vi hjälper till att öppna dörrarna till morgondagens bästa arbetsgivare för en karriär inom Tech, UX/Design, Data och Digital Commerce.
Du hittar mer information om oss på Ada Digital på adadigital.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga