Sveriges läkarförbund · Publicerad 7 apr 2021

Är du en engagerad samhällsvetare med stort intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor? Som medarbetare på Läkarförbundet får du möjlighet att tillsammans med kompetenta kollegor vara med och påverka hälso- och sjukvårdspolitiken i Sverige ur våra medlemmars perspektiv. För dig som har fokus på kommunikativa resultat och trivs med att arbeta i nära samarbete med förtroendevalda är detta det rätta jobbet!


Om arbetet

Vi söker en hälso- och sjukvårdspolitisk utredare med hög kommunikativ kompetens och fallenhet för politikutveckling. Arbetet innebär att ta fram underlag till våra förtroendevalda, både för utveckling av vår politik och i olika utåtriktade sammanhang som debattartiklar, paneldiskussioner eller möten med beslutsfattare på olika nivåer. Ett visst fokus kommer att ligga på frågor som rör kompetensförsörjning och läkares utbildning, men även frågor som rör hälso- och sjukvårdens förutsättningar och organisering kan komma i fråga - ansvars- och fokusområden på avdelningen växlar över tiden. I tjänsten ingår också att bemanna delar av Läkarförbundets medlemsrådgivning.

Avdelningen för Politik och profession är Läkarförbundets policyavdelning. Vi bevakar hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och ekonomi samt läkarnas arbetsmarknad, utbildning och forskning.

Om dig
Vi söker dig som har
  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet av påverkansarbete och att själv eller med andra genomföra utredningar som stöttar påverkansarbetet
  • Utpräglad analytisk förmåga
  • Förmåga att uttrycka dig väl, såväl muntligt som skriftligt
  • Är bra på att tillsammans med andra samarbeta mot gemensamma mål
För att trivas hos oss behöver du
  • Ha en god förmåga att skapa förtroende och goda relationer i en politiskt styrd organisation
  • Trivas med att arbeta både självständigt och i team
  • Vara lyhörd och har lätt för att anpassa arbetet till rådande omständigheter
  • Trivas med att arbeta i en målstyrd organisation med kontinuerlig uppföljning.
Vi ser det som särskilt meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Erfarenheter av att självständigt driva projekt och leda processer i samarbete med andra är också en fördel, liksom kunskaper om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet och förutsättningarna för läkares arbete är också en fördel.

Om oss
Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av Åsa Ehinger, 08-790 34 48

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54 samt Jenny Lundqvist (SRAT) 08-790 33 14.

Resor förekommer i tjänsten.

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 30/4 på vår hemsida. Ange löneanspråk i din ansökan.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga