Swedavia AB · Publicerad 21 okt

Är du civilekonom med några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete? Trivs du i en utåtriktad och affärsmässig roll?
Swedavia söker nu en engagerad Financial Controller till avdelningen Group Accounting and Reporting på Arlanda.

Avdelningen ingår i koncern Ekonomi och Finans inom Swedavia som består av 40 medarbetare och ansvarar för koncernens samlade ekonomihantering såsom fakturering, reskontra, redovisning, rapportering, finans och försäkringar. Verksamheten bedrivs i en gemensam organisation som är geografiskt uppdelad på två ställen, Stockholm Arlanda Airport med avdelningarna för Group Accounting and Reporting, Group Accounting Policies and Compliance, Finans och försäkring och Ekonomisupport i Norrköping, med avdelningarna för fakturering, reskontra och redovisning.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du, i ett nära samarbete med övriga kollegor, arbeta med koncernens redovisnings- och rapporteringsfrågor. Du kommer att vara delaktig i upprättande av koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut samt upprättande av intern rapportering till styrelse och ledning. Vidare består arbetsuppgifterna även i att vara delaktig i arbetet med den externa rapporteringen i form av publika delårsrapporter samt koncernårsredovisning. Gruppen ansvarar även för framtagande av både internt och externt presentationsmaterial kopplat till finansiell information.

I tjänsten ingår även att vara delaktig i framtagande av finansiella nyckeltal, analys av koncernens resultat och att delta i interna förbättringsprojekt inom redovisningsområdet. Vidare ingår analys- och utredningsarbete i våra olika koncernövergripande projekt samt ad-hoc analyser.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad civilekonom med några års kvalificerad redovisningserfarenhet, gärna från en revisionsbyrå eller från koncernredovisning och rapportering i större företag. Du har ett genuint intresse för redovisningsfrågor och är van vid och gillar att hålla dig uppdaterad om nyheter och gällande redovisningsregler.

Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, primärt Excel. Erfarenhet från IFRS och från Cash & Consolidation (OCRA) eller motsvarande koncernredovisningssystem är meriterande.
Som person är du nyfiken, ansvarstagande och självgående. Du stimuleras av att arbeta i ett företag i förändring. Du har god kommunikativ förmåga och är hjälpsam och prestigelös då arbetet ställer krav på att du kan skapa och upprätthålla goda relationer och ett gott samarbete inom och mellan avdelningarna. Du har förmågan att analysera och se möjligheter till förbättringar och klarar av att driva strategiska frågor med långsiktigt perspektiv utan att tappa fokus på struktur och noggrannhet i det operativa arbetet. Din personlighet präglas av din drivna, utåtriktade och affärsmässiga attityd. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Förmåner

Vi jobbar i en grupp där vi utvecklar varandra och har kunskapsdelning som motto. Här finns det stora möjligheter att vara med och driva förändringsarbete inom många olika områden kopplat till redovisning.
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.
Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City eller Uppsala med kollektiva transportmedel.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga