Swedavia Koncern · Publicerad 29 dec

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Stora Projekt är en funktion inom Swedavia med uppdrag att genomföra större investeringar i och kring våra flygplatser.

Dina arbetsuppgifter
Som Projektcontroller ansvarar du bland annat för operativ och ekonomisk projektuppföljning, projektbudget och prognos, riskhantering, kalkyler och rapportering till projektets ledningsgrupp och andra intressenter. Avstämning av projektuppföljningssystem, aktivering av anläggningstillgångar och medverkan vid ekonomimöten med entreprenörer är andra exempel på uppgifter som ingår i rollen.

Dels utgör du ett stöd för projektledarna i alla frågor som rör ekonomi, dels är din uppgift att kritiskt granska och bidra till att säkerställa att projekten levereras i rätt Tid, till rätt Kostnad och i rätt Omfattning.

Din profil
Du är utbildad civilekonom eller har motsvarande utbildning, samt har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta som controller i projekt och du har goda kunskaper inom kostnadsuppföljning och prognoser. Vidare har du mycket goda kunskaper inom Excel samt baskunskaper inom entreprenadjuridik och upphandlingsformer. Det är meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen, särskilt stora bygg- eller anläggningsprojekt, arbetat med successivkalkyler, har kunskap inom IFS och Antura.

Som person är du öppen, ansvarstagande och har lätt för att etablera ett välfungerande samarbete både inom ekonomiorganisationen, projektorganisationen och med andra interna och externa parter. Du är engagerad, strukturerad, noggrann och kan kommunicera obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm Arlanda. Du ingår i en grupp av controllers och rapporterar till Ekonomichef Stora Projekt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ekonomichef Fredrik Berglund på telefonnummer 0101096610.

Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2019.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller