TDK · Publicerad 17 sept 2021

Är du en bokslutssjälvständig redovisningsekonom som vill arbeta i ett stabilt bolag i en internationell koncern? Vill du ha en bred roll inom redovisning med många kontaktytor och ansvarsområden? Som redovisningsansvarig på TDK Nordic blir du del av en sammansvetsad organisation med stark teamkänsla och som präglas av en positiv atmosfär.

Till ekonomiavdelningen söker TDK Nordic en kunnig och prestigelös redovisningsansvarig som ser nyfiket på utmaningar. Du ansvarar självständigt för redovisningen i det svenska och finska bolaget. I rollen har du ett nära samarbete både med kollegorna i Sverige och Finland samt med moderbolaget i Tyskland. Du arbetar med och rapporterar till Ekonomichefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsansvarig:
  • Månads- och årsbokslut
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Årsredovisningar och inkomstdeklarationer
  • Rapportering till moderbolaget
  • Delaktig i budgetprocessen
  • Utveckla och underhålla redovisningsrutiner
  • Ansvarig för kunddatabas och kundfordringar
  • Övriga analyser och utredningar
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har arbetat 4-6 år som redovisningsekonom och har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du gör månads- och årsbokslut samt årsredovisningar självständigt. Det är meriterande om du har arbetat i ett mindre företag samt har erfarenhet av att förbättra processer och rutiner. Vidare är du systemintresserad, hanterar Excel väl samt talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Som person är du utåtriktad, har lätt för att samarbeta och att bygga relationer med människor. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och är inte rädd för att hugga i där det behövs. Vidare har du ett systematiskt arbetssätt och är lösningsorienterad med en förmåga att ta initiativ. Då tjänsten innefattar många olika kontaktytor, är det en fördel att du är kommunikativ och ser bra service som en självklarhet.

Vad erbjuder TDK dig?

Som redovisningsansvarig på TDK Nordic erbjuds du en bred roll med goda möjligheter till utveckling. Kulturen är trivsam och du blir del av ett team som värdesätter samarbete. Du erbjuds massage på kontoret, friskvårdsbidrag och övriga attraktiva förmåner.

Placeringsort: Kista i Stockholm

Om TDK Nordic

TDK Nordic AB och TDK Nordic Oy grundades år 2000. De finns i Kista i Sverige respektive Espoo i Finland. Företagen är en del av TDK Corporation som har sitt säte i Tokyo, Japan. TDK grundades 1935 och sysselsätter mer än 100 000 medarbetare över hela världen.

TDK fokuserar på marknader som ställer stora krav inom områdena informations- och kommunikationsteknik samt fordons-, industri- och konsumentelektronik.

www.tdk.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar TDK Nordic med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Martin Nyström, 070 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga