Tech Data Sweden · Publicerad 26 sept 2019

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

Som Teamledare av kundreskontran kommer du att tillhöra Nordiska kreditavdelningen som idag består av ett team på 16 personer där du ansvarar för all kundreskontra-uppgifter. Tjänsten kommer innebära både operativt arbete med kundreskontran men även ett mer övergripande ansvar där du kommer förbättra rutiner och processer samt effektivisera arbetet. Du kommer att arbeta med kollegor med mycket erfarenhet och som är väl införstådda i arbetet kring kundreskontra.

Plats: Spånga, Lunda industriområde

Omfattning: Heltid, enligt kontorstider

Start: Enligt överenskommelse

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 83 på Fortune 500®-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
 • Leda kundreskontra-teamet, coacha, stötta & utbilda vid behov
 • Samarbete med övriga organisationen,samt ge stöd i försäljningsprocessen rörande kundreskontrafrågor
 • Analys av kundreskontran
 • Förbättring av rutiner och processer inom ramen för företagets policy
 • Åtgärder vid orderstopp/ordersläpp
 • Att genomföra regelbunden uppföljning på företagets kunder
 • Utföra vissa rapporter samt vara delaktig i månadsrapportering
 • Öppna nya kundkonton och upprätthålla kundinformation
 • Övervaka och granska kundkonton, stämma av förseningar och skicka påminnelser
 • Räntefakturering
 • Ta emot inkommande samtal och mail (internt och externt)
 • I din roll kommer du även att ha direktkontakt med kunder och daglig kontakt med den interna säljavdelningen
Kompetenskrav:

För att lyckas i denna tjänst har du en relevant utbildning på minst gymnasienvå och minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom reskontra och redovisning . Du har en god förståelse för siffror samt god vana att arbeta i Excel. Vidare har du kunskaper i SAP eller liknande ekonomisystem. Koncernspråket är engelska vilket kräver goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper:

För att bli framgångsrik i denna tjänst är du en ambitiös person som motiveras av att driva ditt arbete framåt där du får ta mycket eget ansvar. Du är analytisk, strukturerad och noggrann i ditt sätt att arbeta och du tycker om att utreda problem för att finna den bästa lösningen för kunden. Du är stresstålig och har förmåga att prioritera och arbeta tidseffektivt under ett högt arbetstempo. Vidare är du flexibel, prestigelös och har en hög integritet samt orädd för att fatta svåra beslut. Att du är en teampalyer ser vi som en självklarhet.

Då det händer mycket är det viktigt att du trivs i en snabb och föränderlig miljö. I din roll som Teamledare kommer du ha mycket kontakt med kunder, därför är det viktigt att du är kommunikativ och serviceinriktad i ditt sätt att bemöta andra människor.

Kontaktperson
Vid frågor om tjänsten, vänligen maila till rekrytering@techdata.com eller kontakta Nordiska kreditchefen, Claes Håkansson, Telefon Direkt: +46 8 564 732 32, E-mail: claes.hakansson @techdata.nu

Ansökan
Vi bearbetar ansökningar löpande så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Tech Data Corporation är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer med över 120 000 återförsäljare i mer än 100 länder. Utöver detta är Tech Data den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med ca 230 medarbetare på det nordiska huvudkontoret i Spånga, norr om Stockholm. Tech Data har lokalkontor i Danmark, Norge och Finland och omsätter ca 14 miljarder kronor på den nordiska marknaden. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer, myndigheter och privatkonsumenter. Tech Data grundades 1974 med huvudkontor i Clearwater, Florida. För mer information besök www.techdata.com .
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga