Thomas Cook Northern Europe AB · Publicerad 8 aug 2019

Thomas Cook Northern Europe säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia samt hotellbolaget Hotels & Resorts där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår. Gruppen säljer runt 1 600 000 resor årligen i de nordiska länderna. Thomas Cook Northern Europe, som är en del av Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen och har cirka 20 miljoner resenärer årligen.

Vi söker nu en Senior Financial Controller till BAR gruppen (Business Account & Reporting) inom TCNE Group Finance. Gruppen består av 10 medarbetare och sysslar i huvudsak med huvudböcker och rapportering för både större och mindre svenska och danska bolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Rapportering av utfall, prognos och budget för bolag/affärsenheter till rapporteringssystemet
 • Upprättande av underlag för samt verkställa internfakturering
 • Avstämning av interna mellanhavanden
 • Ansvar för redovisning av pension i enlighet med aktuellt regelverk (IAS 19)
 • Sköta beräkningar och rapportering av IFRS-justeringar
 • Upprättande av bokslutsdokumentation
 • Upprättande av årsredovisning
 • Moms- och arbetsgivardeklarationer
 • Löpande uppdatera dokumentation av rutiner och processer
 • Sammanställning och rapportering av budget och prognos
 • Support till verksamheten i redovisnings- och rapporteringsfrågor
 • Arbete med internkontroll och riskfrågor kopplat till finansfunktionen
 • Delta i olika projekt och andra ad hoc-uppgifter
Din Profil

Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande. Du har mångårig relevant arbetslivserfarenhet av redovisning och rapportering från större bolag. Du har god kännedom gällande IFRS samt det svenska redovisningsregelverket. Vidare har du goda kunskaper i engelska (tal och skrift) samt Excel. Har du erfarenhet av NAV och Cognos är det meriterande.

Som person trivs du att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt och teamets arbetsområde. Vidare drivs du av att ge service, hitta lösningar på problem, hålla ordning, hålla "deadlines" och har en förmåga att se till helheten. Du är ansvartagande, intiativrik och analytisk.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Thomas Cook med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim på mail maria.brisheim@mpya.se eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se
Varmt välkommen med din ansökan!!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga