Tikkurila · Publicerad 2 sept 2019

Har du erfarenhet inom kemi och miljö? Trivs du i administrativa roller med fokus på produktsäkerhet? Läs mer nedan!

Tikkurila som är en ledande nordisk färgleverantör söker nu en medarbetare till sitt Product Safety-team med kunskaper inom kemi och kemikaliska produkter. Vill du jobba administrativt med produktsäkerhet i Hammarby Sjöstad? Vill du vara med och skapa hållbara färgstarka upplevelser med starka varumärken? Då är det här tjänsten för dig!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du erbjuds möjligheten att jobba som Product Safety Specialist på ett ledande företag med stort produktsortiment, där ditt fokus ligger på produktsäkerhet och kemikaliekontroll. Du har en central roll med många kontaktytor i kombination med administration och rapportering på EU-nivå.

Tikkurila är en ledande nordiska färgleverantör med starka varumärken så som Alcro och Beckers och ett stort produktsortiment som riktar sig till både industri- och konsumentmarknaden. Du blir en del av ett nordiskt team på 17 personer med kollegor i Skandinavien, Polen och Ryssland.

Dina framtida arbetsuppgifter

I din roll som Product Safety Specialist kommer ditt fokus att ligga på kvalité och produktsäkerhet för konsumentsortimentet. Dina arbetsuppgifter är bland annat:
  • Självständigt utarbeta säkerhetsdatablad, byggvarudeklarationer och exponeringsscenarier för de skandinaviska länderna
  • Administrera publicering på hemsidor och granskning av extern dokumentation, ex etiketter
  • Hålla dig uppdaterad kring förordningar och lagstiftningen för miljö- och kemikalier på EU-nivå och säkerställa att det implementeras korrekt
  • Rapportering till databaser (t.ex. BASTA, Byggvarubedömningen, Ecoonline)
  • Rapportering till Giftinformationscentralen i Sverige resp EU
  • Granskning av recept med ingående råvaror samt rapportering till produktregister i Sverige, Norge och Danmark.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Rollen är ett vikariat som planeras starta omgående och pågå till och med hösten 2020. Du jobbar i ett team på 17 personer, där du sitter tillsammans med 2 kollegor på kontoret i Hammarby Sjöstad och har resterande kollegor i Norden, Baltikum och Ryssland.

Som Product Safety Specialist har du ett administrativt fokus som kombineras med många kontaktytor, både internt och externt. Rollen kräver mycket detaljfokus och att hålla sig uppdaterad i rådande regelverk och förordningar.

VEM ÄR DU?

För den här tjänsten ser vi att du har relevant utbildning inom kemi, exempelvis civilingenjör med kemi- eller teknikinriktning, eller har några års erfarenhet av arbete med kemikalier och kemikaliekontroll. Du kommer att ansvara för rapportering och registrering i ett flertal olika system och portaler, det är därför viktigt att du är systemkunnig och gillar att jobba i parallella system. Du bör också ha arbetat med säkerhetsdatablad tidigare, då en uppgift i den här rollen är att ta fram dessa. Har du även erfarenhet av byggvarubedömningar och myndighetsrapportering är det meriterande.

Som person bör du trivas i administrativa roller med mycket detaljfokus och noggrannhet. Dina dagar kommer att vara varierande och det är en fördel om du gillar att hålla dig uppdaterad i EU-förordningar och lagkrav, då det kommer vara ett kontinuerligt inslag i dina arbetsuppgifter. Arbetsmässigt har du kontakt med kollegor och andra intressenter i Sverige och Europa så det är ett krav att du talar och skriver svenska och engelska på professionell nivå. Kan du fler nordiska språk, exempelvis finska är detta meriterande men inget krav.

Är du på jakt efter en rolig och varierande roll med fokus på kvalité och miljö? Kan du starta omgående och vill jobba söder om stan? Då är det här jobbet för dig! Välkommen in med din ansökan.

INTRESSERAD?

Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd utav oss på TNG Tech och arbeta ute hos vår kund. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga