Tink AB · Publicerad 15 dec 2020

Nu har du chansen att få bli en del av ett av Europas ledande fintech-bolag. På Tink skapar vi grunden för en ny finansvärld att byggas på.

Livet På Tink

Genom att ständigt utmana oss själva att gå längre och göra bättre - utvecklar vi banbrytande tjänster som företag kommer att använda för att revolutionera hur miljontals människor hanterar sina pengar. I en miljö som är fylld med skickliga och kreativa kollegor och en kultur som uppmuntrar människor till utveckling, kan du som medarbetare på Tink verkligen påverka.

Som Accounting Manager har du det övergripande ansvaret för att leda, driva och utveckla Tinks redovisningsfunktion. I din roll ansvarar du för konsolidering och upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering för hela Tink-koncernen. I rollen ingår även att säkerställa efterlevnad av redovisningsstandarder, K3 samt Tinks finansiella riktlinjer. Finansteamet består av +5 personer och tjänsten är placerad på Tinks huvudkontor på Vasagatan 11 i Stockholms City.

I rollen ingår:
  • Ansvarig för koncernredovisning samt säkerställa regelefterlevnad
  • Ansvara för konsolideringen vid månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Framtagande av externa rapporter såsom t ex årsredovisning/delårsrapporter
  • Säkerställa att samtliga dotterbolag följer lokal GAAP samt vara uppdaterad kring regelverksförändringar
  • Implementation av nya redovisningsstandarder
  • Koordinera extern revision och kontaktperson gentemot revisionsbyrå
  • Förvärvsanalyser och implementering av förvärv i koncernen
  • Drivande i implementering av nya system inom funktionen
Vem söker vi?

Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll med redovisning, koncernredovisning och rapportering gärna från internationellt bolag. Vidare har du goda kunskaper i både K3 och IFRS. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från tech-bolag eller annat bolag. Du drivs av och har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du har goda kunskaper i svenska, är systemintresserad och är en avancerad användare av Excel. Då koncernspråk är engelska krävs att du helt obehindrat kan engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är proaktiv, har god affärsförståelse, är positiv och lätt att samarbeta med. Vidare är du strukturerad, analytisk samt har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor inom organisationen.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Tink med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se, 070-353 39 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Tink grundades 2012 med målet att förändra banksektorn till det bättre. Vi har byggt Europas mest robusta öppna bankplattform - med den bredaste, djupaste anslutningen och kraftfulla tjänster som skapar värde ur de finansiella uppgifterna. Vi erbjuder verktygen som gör det möjligt för alla - från stora banker och fintechs till startups - att bygga framtiden för finansiella tjänster över hela Europa.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 jan 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga