Trafikförvaltningen · Publicerad 24 sept

Vill du vara med i utvecklingen av en verksamhetsnära ekonomistyrningsfunktion med fokus på investeringsprojekt? Då kan du vara Trafikförvaltningens nästa stjärna! Sektionen för Verksamhetsstyrning och uppföljning (VSU) söker nu tre Controllers med fokus på investeringsprojekt.

Om tjänsten
Sektionen för Verksamhetsstyrning och uppföljning (VSU) leder trafikförvaltningens verksamhets- och ekonomistyrning. Detta innebär planering och uppföljning samt styrning och kontroll av trafikförvaltningens löpande verksamhet och investeringar. Sektionen ansvar också för trafikförvaltningens operativa rapportering inom trafikförvaltningen samt externt till trafiknämnden och landstingsstyrelsens förvaltning. Sektionen består av ca 40 medarbetare.

Gruppen Verksamhetscontroller Projekt (VCP), är nyetablerad, under tillväxt och ett viktigt fokusområde för VSU. Teamet består idag av sex controllers.

Här får du möjligheten att arbeta i en verksamhet som är involverad i miljardprojekt för att bygga samhällsnytta.

VCP´s huvudsakliga uppgift är att öka den ekonomiska styrningen och kontrollen i dessa program och projekt - som ofta påverkar vardagen för många Stockholmare. Du kommer att ingå i Programledningen för ett antal projekt och genom nära dialog med programdirektörer, projektledare, förvaltare etc bidra med ekonomisk planering, uppföljning och styrning.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:
  • Upprätta budget, prognoser och verksamhetsplaner
  • Leda arbetet med uppföljning av projekten genom analys av ekonomiskt utfall för drift, investeringar och nyckeltal
  • Ansvarar för framtagandet av operativa periodiska rapporter inom projekten och leder arbetet med projektens lednings-/ statusrapportering
  • Ansöka och följa upp betalning kopplade till medfinansiering
  • Ansvara för den ekonomiska granskningen av genomförandebeslut och avtal
  • Utbilda nya användare i budget-, prognos- och uppföljningssystem
  • Du kommer även delta i bokslut för drift och investeringar

Vårt erbjudande

Vårt samhällsutvecklande uppdrag innebär att du som medarbetare är med och gör skillnad. Du bidrar till nöjda resenärer och utvecklingen av ett hållbart Stockholm. Hos oss får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i spännande frågor. Vi erbjuder dig individuella utvecklingsmöjligheter, samt möjlighet till en bra balans i livet. Det lyfter våra medarbetare fram. Våra värderingar är SAFE, som står för samverkan, ansvar, förtroende och engagemang. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen.

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande. Du bör ha minst fem års erfarenhet från en ekonomifunktion, varav åtminstone tre år i rollen som verksamhetsnära controller. Du har goda kunskaper inom redovisning och är en van användare av Excel. Har du arbetat som projektcontroller är det mycket meriterande.

För att passa in i miljön är det viktigt att du är förändringsbenägen och kreativ, du lockas av att få vara med och utveckla en ny funktion inom Trafikförvaltningen. Vi söker dig som kan bidra med självständigt driv, likväl som god samarbetsförmåga och lyhördhet för andra. Du är trygg i dig själv och kan balansera en roll som innebär både att ge service till en verksamhet och samtidigt bidra till styrning och kontroll. Du trivs att arbeta verksamhetsnära och du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera pedagogiskt och tydligt med fokus på mottagarens intresse och behov.

Här blir du en del av ett positivt, dedikerat och kompetent team och det finns många tänkbara karriärvägar inom organisationen.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Trafikförvaltningen med SJR. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med ansvarig rekryterare Sara Borgeström, 08-407 55 12.

Du ansöker via: http://web101.reachmee.com/I003/sl/se/iframeWrapper.htm?rmpage=job&rmjob=p1378

Fackliga kontaktpersoner för SACO är Richard Björk, tfn: 08-686 3779 och för Vision Anita Buske, tfn: 08-686 3826.

Läs mer om hur det är att jobba på trafikförvaltningen på www.sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken eller på LinkedIn.

Tveka inte att ansöka redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande. Sista ansökningsdag är dock 9 oktober.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Varje dag reser fler än 780 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Trafikförvaltningen är en del av Stockholms läns landsting och har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker länet ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. De olika färdsätten samordnas i ett ständigt växande trafiknät. Trafikförvaltningens varumärken är SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten. Trafikförvaltningen omsätter ca 20 miljarder kronor samt investerar ca 6 miljarder kronor under 2016.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 okt
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller