Trafikförvaltningen · Publicerad 1 okt

Har du ett brinnande intresse för redovisningsfrågor och erfarenhet av en självständig roll som ekonom? Trivs du med ett varierat arbete med stort eget ansvar? Om du även vill arbeta i en verksamhet med fokus på samhällsutveckling, då kan rollen på Trafikförvaltningen vara något för dig!

Arbetsuppgifter

Trafikförvaltningen befinner sig i stark tillväxt och vi söker nu en erfaren redovisningsekonom som kommer att arbeta i en självständig roll med ansvar för ett eller flera av koncernens bolag eller enheter. I din roll ansvarar du för att upprätta bokslut och årsredovisning, och för rapportering och stöd till verksamheten. Som bolagsansvarig får du en bred roll och du har ett nära samarbete med flera delar inom organisationen.

Du kommer att ingå i ett trevligt team på åtta ekonomer och rapporterar till gruppchefen för Bokslut och rapportering.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:
  • Avstämningar av balansposter
  • Analys av resultat- och balansräkning
  • Uppföljning och utredningar
  • Upprättande av bokslut och årsredovisning (K3)
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Stöd och support till verksamheten
Utbildning / Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i redovisningsregler och erfarenhet av arbete med anläggningstillgångar är ytterligare en merit. Dina kunskaper i Excel är goda och erfarenhet av Agresso och Adra är meriterande. Vi utgår från att du talar och skriver svenska flytande och har en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt.

Dina personliga egenskaper är viktiga och för att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk och har kunskap och förståelse för det ekonomiska flödet. Du trivs i en verksamhetsnära roll och vi ser gärna att du vill bidra till att utveckla och förbättra processer. Du är van att arbeta självständigt, strukturerat och effektivt, samtidigt som du är mån om att arbeta mot teamets gemensamma mål.

Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan.

Trafikförvaltningen

Stockholm växer i rekordfart och utvecklingen av kollektivtrafiken måste hålla samma tempo. Trafikförvaltningens verksamhet omfattar kollektivtrafik med tunnelbana, buss, lokalbana (AB SL-koncernen) och båt (Waxholms Ångfartyg AB) samt resor med färdtjänst och sjukresor. Kollektivtrafiken omsätter ca 20 miljarder per år och finansieras till hälften av skatteintäkter, till hälften av biljettintäkter. Vi investerar i fordon, system och anläggningar för ca 6 miljarder sek per år, vi förvaltar infrastruktur till ett värde av 100 miljarder sek och vi förvaltar drygt 800 spårfordon motsvarande ett återanskaffningsvärde av 30 mdkr. Vi är i dagsläget ca 800 anställda, varav ca 90 arbetar i gruppen verksamhetsstyrning och ekonomi.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en uppsjö av lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga