Trafikverket · Publicerad 12 sept

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som bemanningsplanerare arbetar du med operativ bemanningsplanering till trafikledningscentralerna. På Trafikledningscentralerna är det verksamhet sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet och det kommer att bli ditt jobb att se till att funktionerna är bemannade enligt plan. I rollen som bemanningsplanerare är din övergripande arbetsuppgift att planera kort- respektive långtidsbemanning. Du planerar in utbildningar, periodiska hälsoundersökningar och andra möten. I arbetsuppgifterna ingår även att planera semester och i samråd med chefer bevilja ledigheter på kort och lång sikt samt att övervaka att arbetstidsförläggningen följer Trafikverkets affärsverksavtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som - har en avslutad gymnasieutbildning - har några års erfarenhet av arbete med schemaplanering och bemanning, gärna i en operativ miljö med dygnet runt verksamhet eller annat planeringsarbete som kan bedömas likvärdigt - har vana av att arbeta med personaladministrativa stödsystem - har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift - har goda kunskaper i Officepaketet Det är meriterande om du - har vidareutbildning inom administration och/eller personalområdet I rollen som bemanningsplanerare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare är du mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt. Du har god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-27

Upplysningar

Rekryterande chef Anette Bernin
0101241848

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 sept
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga