Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du vara med och utveckla morgondagens samhälle? Gillar du att leda stora och komplexa projekt? Då har du en framtid hos oss på Trafikverket i projekt Mälarbanan.

Projekt Mälarbanan är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi bygger ut järnväg mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm. Två spår ska bli fyra och tre nya stationer ersätter tre gamla. I tätbebyggda Sundbyberg och Solna ska järnvägen delvis gå i en betongtunnel. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma. Budgeten är 14 miljarder kronor.

Projekt Mälarbanan ingår i Verksamhetsområde Stora Projekt som ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Några av våra största projekt just nu är E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken samt Mälarbanan.

Planerare WBS

Arbetsuppgifter
Som planerare WBS hos oss i projekt Mälarbanan stödjer du hela projektets strategiska och praktiska WBS-arbete över hela projekttiden. Du stödjer även projektledarnas WBS-arbete i de enskilda entreprenaderna. Du ingår i planeringsgruppen och deltar i det övriga planeringsarbetet inom enheten Teknik, Miljö och Planering.

Inom ditt ansvarsområde samlar du in och analyserar information från dina projektmedlemmardare och sammanställer samt rapporterar vidare inom projektet. Som planeringsverktyg använder projektet MS Project. Projektet har ännu inte valt WBS-verktyg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknik inriktning eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av planeringsarbete eller produktionsplanering inom stora järnvägs- och/eller anläggningsentreprenader. Du har kunskap om och erfarenhet av arbetssättet WBS.

Du har god datorvana och erfarenhet av olika planeringsverktyg, företrädesvis MS Project. Erfarenhet av kalkylering är meriterande.

Du ska ha goda språkkunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Då du kommer att samverka med många aktörer inom projektet, förutsätter vi att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är bra på att skapa relationer med interna såväl som externa aktörer i projektet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och målinriktat.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station.

Kontaktperson: Teknik & planeringschef Gunnar Larsson 010-123 15 79.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-06

Upplysningar

Enhetschef Gunnar Larsson
010-123 1579

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Christina Mattila
010-123 7068

Saco Håkan Wiss
010-123 7435
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga