Trafikverket · Publicerad 22 sept

Vill du vara med och utveckla morgondagens samhälle? Gillar du att leda stora och komplexa projekt? Då har du en framtid hos oss på Trafikverket i projekt Mälarbanan.

Projekt Mälarbanan är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi bygger ut järnväg mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm. Två spår ska bli fyra och tre nya stationer ersätter tre gamla. I tätbebyggda Sundbyberg och Solna ska järnvägen delvis gå i en betongtunnel. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma. Budgeten är 14 miljarder kronor.

Projekt Mälarbanan ingår i Verksamhetsområde Stora Projekt som ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Några av våra största projekt just nu är E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken samt Mälarbanan.

Projekteringsledare med BEST eller Installationskompetens

Arbetsuppgifter
I arbetet som projekteringsledare hos oss på Mälarbanan ska du i samråd med projektledaren styra, kontrollera och följa upp våra upphandlade kontrakt mot uppsatta mål. Du deltar i arbetet med upphandlingar av projektering och entreprenader, hanterar godkännandeprocess och ändringar med inriktning på BEST-frågor respektive inom installationsområdet i stationsmiljöer. För berörd/-a entreprenad/-er har du ett självständigt ansvar för projektering i samarbete med övriga projekteringsledare. I projekteringsuppdragen, tillsammans med projektledare, identifierar och samordnar du gränssnitt inom projekten.

I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att miljö- och arbetsmiljökrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har några års erfarenhet av projektering och/eller projekteringsledning i järnvägs- eller anläggningsprojekt i olika skeden. Du kan praktiskt tillämpa olika planerings- och projektstyrningsverktyg. Du är civil/högskoleingenjör eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Krav för tjänsten är tidigare erfarenhet från Bana eller El/Signal/Tele eller mer generellt erfarenhet av Järnväg. Vi söker också Projekteringsledare med inriktning Installation (hus/el, styr/regler, larm/övervakning, vvs/ventilation osv).

Vi förutsätter att du har kunskaper i grundläggande entreprenadjuridik. Du behärskar det svenska och engelska språken i tal och skrift och har goda kunskaper i MS Officepaketet.

Det är meriterande om du har arbetat med samband mellan olika pågående projekteringar och entreprenader.

Som person är du affärsmässig och van vid självständigt arbete. Du är bra på att skapa och bibehålla goda relationer och är en god kommunikatör. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter behöver du vara lätt att samarbeta med. Vi vill att du är flexibel och hanterar förändringar med ett öppet sinne.

B-körkort är ett krav. Ange i ansökan vilken inriktning du är intresserad av.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station

Kontaktperson: Teknik & planeringschef Gunnar Larsson 010-123 15 79.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-06

Upplysningar

Enhetschef Gunnar Larsson
010-123 1579

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Christina Mattila
010-123 7068

Saco Håkan Wiss
010-123 7435
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga