Trafikverket · Publicerad 8 juli 2020

Arbetsuppgifter
Som Projektingenjör arbetar du tillsammans med projektledningen i styrning, genomförande och uppföljning avseende tid, ekonomi, risk och kvalitét. Du kommer att utföra administrativa uppgifter samt företräda projektet internt i programmet och externt i kontakter med leverantörer i de frågor du ansvarar för.

Du kommer bland annat att arbeta med att
 • bistå projektledare i riskarbete och i uppföljning av kvalitetskrav
 • utarbeta underlag för tids- och kostnadsstyrning
 • verifiering av leverantörsfakturor
 • delta på interna och externa ekonomi- och uppföljningsmöten
 • avropa och följa upp leveranser inom kontorsservice
E4 Förbifart Stockholm är en renodlad projektorganisation, vilket ger utrymme att delvis anpassa rollen utifrån din kompetens och erfarenhet. Rollen som projektingenjör är för många av våra medarbetare ett naturligt steg i utvecklingen till att bli projektledare.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du en lagspelare med god kommunikationsförmåga. I rollen levererar du goda resultat och driver frågor framåt genom delaktighet och engagemang. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar analytiskt ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
 • har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120 p), eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har något års aktuell erfarenhet av projektstyrning av bygg- eller anläggningsprojekt i större organisation
 • har god kompetens inom allmänna bestämmelser och kontraktsformer såsom AB, ABT och ABK.
 • har mycket goda kunskaper i Office-programmen, framför allt i Excel, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har aktuell erfarenhet av att arbeta i ett tidsplaneringsprogram, t ex Asta Power Project
 • har aktuell erfarenhet av att ha arbetat i större ekonomisystem och/eller riskhanteringssystem
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Intervjuer är även planerade 3-4 september 2020.

#FörbifartStockholmE4

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-14

Upplysningar

Rekryterande chef Pia Andersson
0101238563

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga