Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du vara med och utveckla morgondagens samhälle? Gillar du att leda stora och komplexa projekt? Då har du en framtid hos oss på Trafikverket i projekt Mälarbanan.

Projekt Mälarbanan är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi bygger ut järnväg mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm. Två spår ska bli fyra och tre nya stationer ersätter tre gamla. I tätbebyggda Sundbyberg och Solna ska järnvägen delvis gå i en betongtunnel. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma. Budgeten är 14 miljarder kronor.

Projekt Mälarbanan ingår i Verksamhetsområde Stora Projekt som ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Några av våra största projekt just nu är E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken samt Mälarbanan.

Teknikansvarig

Arbetsuppgifter
Som Teknikansvarig hos oss i projekt Mälarbanan arbetar du övergripande med alla förekommande teknikfrågor. Tjänsten är placerad inom enheten Teknik, Miljö & Planering där arbetet läggs upp i nära samarbete med enhetschefen.

Som Teknikansvarig fungerar du som kittet mellan projektets ledning och de tekniska specialisterna inom bland annat järnvägsteknik (Bana, El, Signal, Tele), Mark/VA, Byggnadsverk, Berg, Geoteknik och Arkitektur. I din roll är du ett stöd till projektledningen i samordning, planering och projektering. Du deltar i projekteringsmöten, leder konsulter och entreprenörer. Du är funktionsansvarig för teknikområdet.

Tjänsten erbjuder bredd och variation i arbetet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att
  • Ansvara för Teknik & Planerings del av Systematisk kravhantering
  • Delta i dialog, möten och utredningar såväl internt inom projektet som tillsammans med kommuner och andra byggprojekt (kan både vara interna och externa projekt som vi behöver samordna oss med, t.ex. Förbifart Sthlm och tunnelbaneutbyggnaden).
  • Delta i arbete med resursplanering, entreprenadstrategier, förfrågningsunderlag och upphandling/anbudsutvärdering
  • Verka sammanhållande för specialister och sköta kommunikationen med andra delar av Stora Projekt
  • Styra arbetet med projekterings- och produktionssamordning inom projekt Mälarbanan
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Du har minst 10 års kvalificerad yrkeserfarenhet inom järnvägens teknikområden, varav flera års erfarenhet från större infrastrukturprojekt.

Det är meriterande om du har
  • kunskap/erfarenhet från fler teknikområden (t.ex. byggnadsverk, bergteknik, geoteknik eller arkitektur)
  • erfarenhet av att arbeta som beställare eller beställarens ombud för väg- eller järnvägsprojekt samt kunskap om svenska kontrakts- och ersättningsmodeller
  • arbetat i ledande ställning under projektering och byggskede då rollen har det övergripande teknik- och produktionskunnandet.
Övriga krav för tjänsten är B-körkort samt att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du kan beskrivas som självgående och drivande. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du är relationsskapande och har en god samarbetsförmåga. Du har goda ledaregenskaper och kan planera och strukturera ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station

Kontaktperson: Teknik & planeringschef Gunnar Larsson 010-123 15 79.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-06

Upplysningar

Enhetschef Gunnar Larsson
010-123 1579

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Christina Mattila
010-123 7068

Saco Håkan Wiss
010-123 7435
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga