Trafikverket · Publicerad 8 sept 2021

Som Tekniker IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Trafikverket söker nu en Tekniker IT med placeringsort Solna.

Arbetsuppgifter
Har du ett stort intresse av IT-support? Då kanske du blir vår nästa kollega.

Som tekniker IT inom verksamhetsområde IKT arbetar du med användarnära support och stöd som rör Trafikverkets IT-infrastruktur.

Du ger support som omfattar IT-arbetsplatsen med klienter och dess kringutrustning såsom mobiltelefoni, skrivare, kontorsnätverk, mötesrum och digitala mötestjänster. Du felsöker, åtgärdar och svarar på frågor från medarbetare på Trafikverket.

I rollen arbetar du ärendebaserat vilket innebär att du ansvarar för att aktivt arbeta med dina ärenden och ge återkoppling till användare och beställare.

Utöver den support du tillhandahåller på din placeringsort arbetar du även på ovanstående sätt på distans där du stöttar användare via telefon, Skype och e-post. I arbetsuppgifterna ingår också att inventera och upprätthålla reservdelslager av viss arbetsplatsutrustning.

Du ingår i ett engagerat och positivt team där dina kollegor är spridda över landet. Genom att ha tät dialog, dagligen stötta och hjälpa varandra uppfyller vi våra gemensamma mål!

Resor i tjänsten förekommer inom Stockholm till våra kontor samt vid behov till andra orter då du fungerar som backup till övriga tekniker.

Kvalifikationer
Som person tar du aktivt initiativ i olika sammanhang, kliver fram och har lätt att skapa relationer. Du har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att snabbt hitta och leverera lösningar på uppkomna problem och ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem och tar ansvar för din uppgift. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att ditt budskap når fram samt att förväntningarna är klara för samtliga berörda parter.

Vi söker dig som har:
  • gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande utb i komb med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • några års yrkeserfarenhet inom Microsofts klientplattformar i en större organisation
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • B-körkort
Det är meriterande att ha:
  • vana av att arbeta i MDM-lösningar
  • kännedom om ITIL
  • erfarenhet från arbete med något ärendehanteringssystemet, gärna Remedy
  • erfarenhet av support till digitala mötestjänster i en större organisation
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-29

Upplysningar

Rekryterande chef Johnny Tilgrim
0101231882

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga