Transcom · Publicerad 19 nov 2020

Vill du arbeta nära ledning i en internationell och dynamisk miljö? Vi söker nu en driven Koncernredovisningschef till vårt koncernredovisningsteam, med helhetsansvar för koncernens redovisning och extern rapportering.

Som Koncernredovisningschef kommer du leda koncernredovisningsteamet, som består av en Koncernredovisningsekonom. Er främsta uppgift är att konsolidera våra 55 dotterbolag, ta fram rapporter på koncernnivå och följa upp verksamheten. Tillsammans med ditt team förväntas du driva och vidareutveckla system samt redovisnings- och rapporteringsarbetet. Tjänsten är operativ och innebär samarbete med både kollegor inom avdelningen och andra personer på koncernnivå, men du har även nära kontakt med våra dotterbolag. Du ingår i Group Financial Control teamet, som består av cirka 10 personer. Tjänsten rapporterar till Group Financial Controller och är placerad på Transcoms huvudkontor på Hälsingegatan i Stockholm.

Några av dina viktigaste arbetsuppgifter:
 • Leda arbetet inom koncernredovisningsfunktionen
 • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Framtagande av Delårsrapporter och Årsredovisning enligt IFRS
 • Utgöra koncernens expert på koncernredovisning och legal redovisning samt stödja dotterbolagen i denna typ av frågor, inklusive implementation av nya standarder
 • Systemansvar för koncernrapporteringssystemet Hyperion och leda vidareutvecklingen av systemet
 • Kontakter med revisorer och andra rådgivare
 • Driva och delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt
 • Onboarding av förvärv och nya dotterbolag
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande eftergymnasial utbildning och flerårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning och rapportering. Vidare har du erfarenhet av koncernredovisning och goda kunskaper inom IFRS. Det är meriterande om du har erfarenhet av internationella eller noterade bolag. Väsentligt för rollen är du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har goda kunskaper Excel. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det viktigt att du även har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och har god förmåga att prioritera. Som Koncernredovisningschef är det viktigt att du kan ta ansvar samtidigt som du är prestigelös och samarbetsorienterad. Du är också kommunikativ och tycker om att driva förbättringar tillsammans med ditt team. Den vi söker är även lugn och trygg och tycker om att arbeta i en internationell miljö med flera kontaktytor i organisationen.

Placeringsort: Stockholm

Om Transcom

Transcom är en global kundhanteringsspecialist. Vi erbjuder tjänster inom kundtjänst, försäljning och teknisk support genom vårt omfattande nätverk av kontaktcenter och agenter som arbetar från hemmet. Vi är 26 000 specialister på 50 anläggningar och ett stort nätverk av hemarbetande agenter i 22 länder, som levererar tjänster på 33 språk till internationella kunder i olika branscher.

Vad erbjuder Transcom?

Vi erbjuder dig en spännande och bred roll i en multinationell koncern som drivs av innovation och har en passion för att hjälpa människor med problem.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transcom med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Head of Group Accounting, Manager Group Accounting, Group Accounting Manager, Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga